Piinaava odotus on päättynyt - Nyt se alkaa!

JYP on saanut sairastupansa tyhjäksi, HIFK:lta puuttuu ykkössentteri pelikiellon vuoksi.

ASETELMA: Piinaava puolentoista viikon odotus on päättynyt, nyt se vihdoin alkaa! Tänään starttaava puolivälieräsarja on JYPin ja HIFK:n historian kuudes mittelö SM-liigan pudotuspeleissä, jos viime kevään pronssiottelukin lasketaan. HIFK on päässyt juhlimaan ainoastaan kerran, kun se vei välieräsarjan kaksi vuotta sitten voitoin 4-2.

Mutta menneet ovat menneitä ja niillä ei ole tietenkään tuon taivaallista merkitystä. Hetkessä eläminen on pudotuspeleissä kaiken avain. Kun edellisestä ottelusta on aikaa yksitoista vuorokautta, ylilatauksen vaara vaanii molempia. Myös pelaamattomuus saattaa alkuun jonkin verran näkyä. Mutta kun koneet tosissaan käynnistyvät ja karstat on poltettu, tarjolla on taatusti parasta kiekkoviihdettä, mitä liiga voi tähän aikaan vuodesta tarjota.

JYP pääsee ensimmäiseen puolivälieräänsä HIFK:ta vastaan vailla sairastupahuolia, kun sivussa on ainoastaan koko kauden lonkkavamman vuoksi huilannut Miika Lahti. Runkosarjan päätöspelistä KooKoota vastaan puuttuneet Jerry Turkulainen, Ossi Louhivaara ja Henri Kanninen sekä hieman pidempään sivussa ollut Mikko Mäenpää ovat kaikki jälleen ruodussa mukana.

Kaikki edellä mainitut palaavat "omille paikoilleen". Mäenpää kaimansa Kuukan kaveriksi kakkospakkipariin, Louhivaara J-P Hytösen johtamaan kakkosketjuun, Turkulainen Antti Suomelan rinnalle kolmoseen ja Kanninen nelosen keskelle. JYPin maalilla aloittaa odotetusti Jussi Olkinuora.

Myöskään HIFK ei ole ilmoittanut ainuttakaan pelaajaa loukkaantuneeksi, tosin Joe Finley ja Oliwer Kaski eivät ole kokoonpanossa mukana. Ykkössentterikin puuttuu, kun Juhani Tyrväinen sovittaa kuuden ottelun pelikieltoaan kolmen ensimmäisen puolivälierän ajan. Stadilaisten maalilla aloittaa Kevin Lankinen.

ARVIO: JYP on kotonaan avausottelun suosikki, eikä Tyrväisen poissaolo ainakaan helpota HIFK:n urakkaa. Tasaista vääntöä sopii silti ounastella, sellaisia pudotuspelisarjojen ensimmäiset kohtaamiset tuppaavat usein olemaan. Hurrikaanipoppoo nappaa ensimmäisen kiinnityksen maalein 3-2 tai 4-3.

EURAA HEITÄ: JYP pestasi siirtorajan kynnyksellä Sloveniaa olympialaisissa edustaneen Miha Verlicin. Pyeongchangissa työmies Verlic pelasi ykkösketjussa kapteeni Jan Mursakin kanssa ja kuuleman mukaan kippari sai valita ketjukaverinsa... EBEL-liigan Villacherista siirtynyt 26-vuotias laitahyökkääjä ennätti pelata runkosarjassa vain kolme ottelua ja oli ensimmäisessä ymmärrettävästi vähän pihalla, mutta alkoi kahdessa seuraavassa saada juonesta kiinni. EBELissä hän on puhkaissut kahdella kaudella 20 maalin rajan, joten maalintekoonkin on potentiaalia.

Kun HIFK voitti edellisen mestaruutensa seitsemän vuotta sitten, hääri sen eräänä pääarkkitehtina pudotuspelien pistepörssin tehoin 8+8=16 voittanut Juha-Pekka Haataja. Sen jälkeen Haataja on pelannut kahteen otteeseen Kärpissä, KHL:aa Atlantissa, SHL:aa Modossa ja kaksi edellistä kautta liigaa KooKoossa, kunnes palasi tälle kaudelle jälleen HIFK:hon. Runkosarjan 13 osumaa ei ole Haatajan mittapuulla mikään maaginen saldo, mutta mies on edelleen vaarallinen maalin läheisyydessä, vanhan liiton verkonheiluttaja.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .