Pikkuleijonat lähtee MM-kisoihin jatkamaan mitaliputkeaan – Päävalmentaja Niemelä: "Kaikki työ on tehty, nyt vain nautitaan"

Tommi Niemelän kolmen vuoden projekti kyseisen ikäluokan kanssa on lähestymässä loppuhuipennustaan.

Suomen alle 18-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Tommi Niemelä huokuu tervettä itseluottamusta sekä rauhallisuutta ennen ikäluokan MM-kisoja. Pikkuleijonien MM-leiritys Vierumäen maisemissa on pelaajille ja valmennukselle tuttua kauraa.

Niemelän kolmen vuoden projekti kyseisen ikäluokan kanssa on lähestymässä loppuhuipennustaan. Leijonat aloittaa MM-kisat Venäjän Tsheljabinskissa 19. huhtikuuta kamppailulla Slovakiaa vastaan.

– Oloni on hyvin rauhallinen. Kaikki työ on nyt tehty. Pääsemme upean ryhmän kanssa päättämään taipaleemme MM-kisoihin. Nyt on aika mennä nauttimaan, Niemelä sanoo hymy huulillaan.

Pikkuleijonat viihtyy Vierumäellä perjantaihin asti. Sen jälkeen odottaa lento Venäjälle ja kaksi harjoitusmaaottelua. Kaikki leirillä mukana olevat pelaajat eivät pääse lopulliseen kisaryhmään. Niemelä tiedostaa asian, mutta ei tee siitä numeroa.

– Jokainen yksilö on tärkeä. Kaverit ovat kulkeneet pitkän matkan yhdessä. Fakta on silti se, että jokunen pelaaja jää kisajoukkueen ulkopuolelle, mutta he ovat silti äärettömän arvokkaita pelaajia. Haluaisin nähdä leirillä aitoa heittäytymistä sekä hetkessä elämistä.

Yhtenäinen, raikas ja energinen

Minkälaisen joukkueen Niemelä johdattaa Venäjän karkeloihin?

– Tulemme olemaan yhtenäinen, raikas ja energinen. Jos ne asiat näkyvät pelissä, tulemme taistelemaan varmasti maailmanmestaruudesta. Näiden kolmen vuoden aikana pojat ovat kypsyneet todella paljon.

– Kun aloitimme yhteisen matkamme, pelaajat olivat ihan poikasia. Nyt he ovat aikuisuuden kynnyksellä. Etenkin kaukalon ulkopuolella on tapahtunut henkistä kasvua.

Suomella on ikäluokassa päällä mitaliputki. Vuonna 2015 tuli hopeaa, seuraavana vuonna kultaa ja viime keväänä kotiintuomisina oli taas hopeaa.

– Tämä on taas omanlaisensa joukkue. Jokainen suomalainen kiekkojengi pelaa ikäluokasta välittämättä mitalista – niin mekin. Iso asia on yhteinen matka, Niemelä korostaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kiekko

Marjamäki jatkaa Jokereiden päävalmentajana kevääseen 2022 – Jari Kurri: "Vahva luotto Marjamäen osaamiseen"

Stanley Cup riitti näytöksi – mestarimaalivahti vältti välimieskäsittelyn ja sai mieluisan jatkosopimuksen St. Louisiin

JYPin mestarivalmentaja Dufva kertoo, miksi Vatanen nousi aikanaan suoraan junioreista ykköspariin – "Se oli tarkkaan harkittu rikos"

Tätä NHL-tähteä et löydä sosiaalisesta mediasta – kovia minuutteja keräävä Sami Vatanen kertoo, kuinka hän suhtautuu kesän suuriin muutoksiin

Konkarihyökkääjä Filppula onnellinen paluustaan Detroitiin – "Kahden vuoden sopimus ratkaisi paljon"

Patrik Laine nauttii paineetta kesästä – "Jossain vaiheessa tulee jonkinlainen sopimus"

Montrealin suomalaiskaksikko hakee uutta NHL-sopimusta välimieskäsittelystä

Olli Määttä on kokenut urallaan enemmän vastoinkäymisiä kuin moni muu, mutta hän ei valita – Vuodet Pittsburghissa opettivat paljon, mutta nyt kaikki muuttuu

Ex-JYP-hyökkääjä lopetti haluamattaan pelaajauransa, siirtyy nyt valmennustehtäviin – "Ne olivat parhaat vuodet urallani"

JYPin tuoreella toimitusjohtajalla on jo ideoita mahdollisiin muutoksiin – Säästökuuri-mielipide ei ole muuttunut

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.