Pikkuleijonat lähtee MM-kisoihin jatkamaan mitaliputkeaan – Päävalmentaja Niemelä: "Kaikki työ on tehty, nyt vain nautitaan"

Tommi Niemelän kolmen vuoden projekti kyseisen ikäluokan kanssa on lähestymässä loppuhuipennustaan.

Suomen alle 18-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Tommi Niemelä huokuu tervettä itseluottamusta sekä rauhallisuutta ennen ikäluokan MM-kisoja. Pikkuleijonien MM-leiritys Vierumäen maisemissa on pelaajille ja valmennukselle tuttua kauraa.

Niemelän kolmen vuoden projekti kyseisen ikäluokan kanssa on lähestymässä loppuhuipennustaan. Leijonat aloittaa MM-kisat Venäjän Tsheljabinskissa 19. huhtikuuta kamppailulla Slovakiaa vastaan.

– Oloni on hyvin rauhallinen. Kaikki työ on nyt tehty. Pääsemme upean ryhmän kanssa päättämään taipaleemme MM-kisoihin. Nyt on aika mennä nauttimaan, Niemelä sanoo hymy huulillaan.

Pikkuleijonat viihtyy Vierumäellä perjantaihin asti. Sen jälkeen odottaa lento Venäjälle ja kaksi harjoitusmaaottelua. Kaikki leirillä mukana olevat pelaajat eivät pääse lopulliseen kisaryhmään. Niemelä tiedostaa asian, mutta ei tee siitä numeroa.

– Jokainen yksilö on tärkeä. Kaverit ovat kulkeneet pitkän matkan yhdessä. Fakta on silti se, että jokunen pelaaja jää kisajoukkueen ulkopuolelle, mutta he ovat silti äärettömän arvokkaita pelaajia. Haluaisin nähdä leirillä aitoa heittäytymistä sekä hetkessä elämistä.

Yhtenäinen, raikas ja energinen

Minkälaisen joukkueen Niemelä johdattaa Venäjän karkeloihin?

– Tulemme olemaan yhtenäinen, raikas ja energinen. Jos ne asiat näkyvät pelissä, tulemme taistelemaan varmasti maailmanmestaruudesta. Näiden kolmen vuoden aikana pojat ovat kypsyneet todella paljon.

– Kun aloitimme yhteisen matkamme, pelaajat olivat ihan poikasia. Nyt he ovat aikuisuuden kynnyksellä. Etenkin kaukalon ulkopuolella on tapahtunut henkistä kasvua.

Suomella on ikäluokassa päällä mitaliputki. Vuonna 2015 tuli hopeaa, seuraavana vuonna kultaa ja viime keväänä kotiintuomisina oli taas hopeaa.

– Tämä on taas omanlaisensa joukkue. Jokainen suomalainen kiekkojengi pelaa ikäluokasta välittämättä mitalista – niin mekin. Iso asia on yhteinen matka, Niemelä korostaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kiekko

Expressen: Ruotsalaisseura houkuttelee Ville Niemistä päävalmentajakseen

NHL oikaisee suoraan pudotuspeleihin – katso tästä ensimmäiset otteluparit

Hovi hylkäsi "rivakasti" autolla startanneen Jukurien puheenjohtaja Toivakan syytteen virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta – tuomio liikenneturvallisuuden vaarantamisesta jäi voimaan

Liiga aikoo pelata täyden runkosarjan – toiveissa myös aloitus normaalina ajankohtana

NHL kaavailee keskittävänsä ottelut 8–9 jäähalliin

Legenda mikä legenda – J-P Hytösestä kuoriutui JYPin näköinen pelaaja, joka pääsi toteuttamaan kaikki lapsuuden unelmansa

Jääkiekkovalmentaja Tomi Lämsä sai potkut, piti sapattia, katosi kuvasta mutta on nyt elämänsä haasteen edessä – "Enää en kuuntele seurajohtajien juhlapuheita"

Jääkiekon SM-liiga palaa Maikkarille – vain yksittäisiä otteluita ilmaiseksi, loput maksullisilla kanavilla

Puoli vuosisataa sitten nähtiin yksi kiekkohistorian ikonisimmista osumista: "Olen muistellut sitä miljoonia kertoja"

Palokan Kiekosta maajoukkueeseen ja Las Vegasin julkkispiireihin – Oula Palve puhuu mielellään jääkiekosta, mutta vaikenee rakkaudestaan amerikkalaiskaunottareen

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.