Pilaako JYP Zugin kekkerit? - Sveitsissä juhlitaan viisikymppisiä

ASETELMA: JYP torstainen vääntö Wienissä paikallista Capitalsia vastaan oli "esikauden" nihkein vääntö toistaiseksi, mutta kolme pistettä tarttui matkaan kuitenkin. Näin ollen puhtaan pelin hurrikaanilauma voi varmistaa C-lohkon voiton jo tänään. Siihen riittää kahdenkin pisteen voitto.

Avauserää lukuun ottamatta reilu viikko sitten Hippoksella kelpo lätkää esittänyt Zug puolestaan karahti yllättävästi voittomaalikisaan perjantain kierroksella. Valkovenäläinen Neman Grodno kipaisi kahteen otteeseen johtoasemaan ja Zug-kippari Rafael Diazin 2-2 -tasoitus syntyi toisen erän lopulla kahden miehen ylivoimalla.

Zug kärsi perjantaina lähes infernaalisesta tehottomuudesta. Sillä oli kaikkiaan seitsemän ylivoimatilannetta ja Grodnon maalivahti Vitali Trus joutui kiekon tielle peräti 43 kertaa. Kenties kotijoukkueen ajatus oli jo viikonlopun karnevaalissa. Sunnuntaihin jatkuvat EV Zugin 50-vuotisjuhlat starttasivat eilen ja kekkereiden pääottelun kunniavieraan osa on tänä iltana JYPin.

Juhlatunnelmassa on ainekset perjantaista Wienin ottelua viihdyttävämpään kamppailuun. Jo Hippoksella nähtiin, että Zug on aktiivinen, luisteluvoimainen joukkue, joka ei paljon "katiskaa" keskialueelle virittele. Sopii olettaa, että pelinopeus kasvaa torstain ottelusta selkeästi.

JYPin kokoonpanossa tuskin on mullistavia muutoksia. Sairaslistalla ovat tutusti pitkäaikaispotilaat Miika Lahti ja Ossi Louhivaara sekä lyhytaikaisempi Nolan Yonkman.

ARVIO: Juhlatunnelmassa on ainekset perjantaista Wienin ottelua viihdyttävämpään kamppailuun. Jo Hippoksella nähtiin, että Zug on aktiivinen, luisteluvoimainen joukkue, joka ei paljon "katiskaa" keskialueelle virittele. Sopii olettaa, että pelinopeus kasvaa torstain ottelusta selkeästi. Tasainen taistelu, 3-2 suuntaan tai toiseen. Ylitöillä tai ilman.

SEURAA HEITÄ: Uusi kasvo JYP-puolustuksessa, Tuomas Salmela on mielenkiintoinen pelaaja. Kesäkuun lopulla julkistettiin JYPin, Salmelan ja hänen varsinaisen seuransa RoKin välinen "kolmikantasopimus", jonka mukaan Salmela harjoittelee loppukesän JYPin kanssa ja "pelaa muutamia harjoitus- ja liigaotteluita" hurrikaanipaidassa. Tähän mennessä Salmela on ollut kokoonpanossa JYPin jokaisessa kamppailussa ja esiintynyt vähäisestä peliajastaan huolimatta melko jämäkästi.

Isoksi mieheksi huippunopea Viktor Stålberg oli Zugilta melkoinen profiilihankinta. Keväällä 2013 Chicagossa Stanley cupin voittoa juhlinut ruotsalaishyökkääjä pelasi kahdeksan edellisen kauden aikana 488 NHL-ottelua ja naputteli niissä 82+86=168 pistettä. Kenties 31-vuotias Stålberg kyllästyi rapakon takaisen elämän hektisyyteen. Chicagosta lähdön jälkeen hän edusti neljän kauden aikana neljää NHL- ja yhtä AHL-seuraa. Zugin kanssa nimi rustattiin kaksivuotiseeen paperiin.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .