Pittsburgh suisti San Josen selkä seinää vasten NHL:ssä

Olli Määttä nappasi pelissä syöttöpisteen. Pittsburgh on enää yhden voiton päässä mestaruudesta.

Jääkiekon NHL:n loppuotteluissa Pittsburgh suisti San Josen ankaraan ahdinkoon, kun se otti yön pelissä vierasvoiton maalein 3-1. Pittsburgh johtaa nyt ottelusarjaa voitoin 3-1.

Tulos merkitsee sitä, että San Josen olisi voitettava peräperää kolme kaksikon seuraavaa kamppailua, jos joukkue mielii NHL:n mestariksi.

Edellisen finaalin sankari, San Josen suomalainen Joonas Donskoi oli jäällä vastustajan kahden maalin aikana. Pittsburghin puolustaja Olli Määttä nappasi yhden syöttöpisteen ja onnistui myös muuten, samoin kuin joukkueen koko alakerta.

Voittajien maalivahti Matt Murray valittiin kaukalon arvokkaimmaksi pelaajaksi. Hän torjui San Josen 23 laukausta.

Mestaruus katkolla perjantaina

Avausmaalin Kaliforniassa ampui harvoin maalinteossa kunnostautuva Pittsburghin puolustaja Ian Cole. Voittajien toisen osuman viimeisteli venäläistaituri Jevgeni Malkin, joka sai myös syöttöpisteen ensimmäisestä maalista.

San Josen Melker Karlsson laukoi päätöserässä kavennuksen, mutta osuma jäi lohdutusmaaliksi. San Josen pyristelyt päätti lopullisesti Eric Fehr osumalla, jonka toisena syöttäjänä kunnostautui Määttä.

Mestaruus eli Stanley cup on ensi kertaa katkolla Pittsburghille varhain perjantaina Suomen aikaa. Ottelu pelataan Pittsburghin kotihallissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.