Pohjoismainen liiga huono idea, ilmoitti JYP

Jyväskylässä kuunnellaan kummeksuen pohdintoja uuden pohjoismaisen jääkiekkoliigan synnyttämisestä.

JYP ei kuulu siihen viiden SM-liigan visionäärijoukkueen porukkaan, jotka Nordic Trophy-turnauksen kautta ovat sidoksissa suunnitelmiin yhteispohjoismaisesta sarjasta. JYP on pidetty toimitusjohtaja Jukka Seppäsen mukaan täysin pimennossa uuden liigan kehityksestä. Vaikka yhteydenottoja tulisi, ei kiinnostusta Jyväskylän päässä löydy.

- JYP ei ole asiassa ollut aktiivinen, eikä kukaan ole sen tiimoilta yhteyttä ottanut. Ei sellainen meitä edes kiinnostaisi, Seppänen muotoilee.

Seppästä ihmetyttää huhuissa eniten se, mistä katsojille riittäisi mielenkiintoa, jos paikallisvastustaja vaihtuisi satunnaiseen ruotsalaisjoukkueeseen.

- Kyllä se jännite katsojan ja fanin näkökulmasta tulee sisämarkkinoista. SM-liiga on hyvä tuote, jolla on hyvät kaupungit ja hyvä jännite. En näe, miksi sitä pitäisi muuttaa.

JYP-leirissä uskotaan, että pohjoismainen liiga on taloudellisestikin kestämätön ajatus.

- Tietämättä faktoja, veikkaisin, että ainakin Jyväskylässä yleisö- ja sponsoritulot romahtaisivat, Seppänen arvioi.

Ristivetoa SM-liigan sisällä


Huhumylly sekoittaa pakkaa SM-liigan sisällä, kun uutta liigaa juonitaan muutaman seuran piirissa ja muut jätetään pohtimaan, mikä olisi hyväksi omalle sarjalle.

- SM-liigalle on haaste olla yhtenäisempi seurojen suhteen. On kaikkien 14 seuran ja Mestiksenkin etu, että liiga voi hyvin. Pelkät puheet vaikuttavat jo negatiivisesti, vaikka on vaikea sanoa, mitkä ovat huhuja ja uskomuksia ja mitkä faktoja, Seppänen huomauttaa.

Kun toisessa leirissä SM-liiga nähdään taloudellisena ongelmapesänä ja ainoastaan suurempien farmiliigana, arvostaa toinen näkökulma nykyistä tilannetta.

- Uskon, että tässä on hyvä liiga, joka kiinnostaa ihmisiä. Taloudellisestikin ollaan mielestäni menty kymmenessä vuodessa eteenpäin. Kyllä seurat ovat ilmeisesti kohtuullisia tilinpäätöksiä tehneet ja tv-rahatkin ovat kasvaneet, Seppänen painottaa.

Seppäsen mukaan SM-liigan sisällä olisi syytä vetää yhtä köyttä oman liigan puolesta. Uuteen liigaan siirtyminen tuskin on ratkaisu vanhojen ongelmien poistoon. Kehitettävää kun löytyisi vielä kotimaan sarjassakin.

- Urheilullisesti ja kilpailullisesti SM-liiga on hyvä liiga, kunhan kaikki keskittyisivät tekemään siitä entistä paremman ja kiinnostavan. Siinä on riittävä haaste. Ei pyörää kannata keksiä väkisin uudelleen, Seppänen sanailee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.