Poliisi ei aloita esitutkintaa Pelicans-HIFK-kahakasta

Päijät-Hämeen poliisi ei aloita esitutkintaa viime lauantaina Lahdessa pelatun jääkiekon SM-liigaottelun Pelicans-HIFK tapahtumista.

Poliisi otti alkuviikosta selvitettäväkseen, tapahtuiko ottelun loppuhetkien kahakoinnissa sellaista, joka olisi täyttänyt rikoksen tunnusmerkistön ja antanut syyn esitutkinnan aloittamiseen.

Selvityksen perustella poliisi totesi, että nujakka oli luonteeltaan sellainen, että se täyttää rikosoikeudellisesti arvioiden enintään lievän pahoinpitelyn tunnusmerkistön. Lievä pahoinpitely on asianomistajarikos, jota voidaan tutkia ja josta voidaan nostaa syyte ainoastaan, jos asianomistaja vaatii tekijälle rangaistusta. Tapauksessa kukaan ei ole vaatinut rangaistusta.

Yllä mainituilla perusteilla poliisi ei aloita esitutkintaa.

Pelicans-HIFK-ottelussa jaettiin viimeisen puolen minuutin aikana tapahtuneen joukkotappelun myötä 465 jäähyminuuttia. Se on jääkiekkoilun pääsarjapelien Suomen ennätys.

Pelicans paikkaa pelikieltojen vuoksi vajaamiehistä puolustustaan yhden ottelun ajaksi Antti Ylösellä ja Niko Tuhkasella. Joukkue kohtaa huomenna kärkijoukkue KalPan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.