Potkut saanut Ville Nieminen STT:lle: "Valmentajaruumishan tässä tuli"

Jääkiekkoliigan Pelicans irtisanoi päävalmentajansa Ville Niemisen lauantaina ennen HPK-vierasotteluaan. Perjantaina lahtelainen Pelicans oli hävinnyt kotikaukalossaan HPK:lle nöyryyttävästi 1–6.

Pelaajaurallaan Leijonissa 2006 Torinossa olympiahopeaa vaskannut ja NHL:n Stanley cupin Colorado Avalanchessa 2001 voittanut, yleensä sanavalmis Nieminen ei halunnut heti antaa aiheesta haastatteluja.

Nieminen kuitenkin välitti STT:lle asiasta persoonallisen viestin:

–  Valmentajaruumishan tässä tuli, ja surmanluodin tuloaukko löytyy rintalastan vierestä. On kuitenkin muistettava, että valmentajuus on siinä määrin erikoinen elämänlaji, että siinä ruumiitkin voivat oppia uudestaan kävelemään, Nieminen viestitti ja jatkoi:

–  Ihminen Ville Juhani Nieminen on voinut ja voi edelleen erittäin hyvin.

Niemisen, 42, lausunto antaa ymmärtää, että jääkiekko ja intohimoisesti urheiluun suhtautuva Nieminen linkittyvät jatkossakin tiiviisti. Puolitoista kautta kestänyt Pelicansin liigavastuuvalmentajuus on mitä ilmeisemmin Niemiselle päätepisteen sijaan alku – värikäs sellainen.

Pasi Nurminen lähti itse

Nieminen joutui väistymään Pelicansin huonon menestyksen takia. Pelicans oli perjantain jälkeen kerännyt 16:sta viime ottelustaan pisteitä vain neljästä pelistä. Joukkue oli Liigassa perjantain sarjakierroksen jälkeen sijalla 12.

Niemisellä oli aiemmin valmentajakokemusta Liigasta mikkeliläisen Jukurien apuvalmentajana.

Viime kaudella Liigan puolivälieriin pirteällä pelillä yltäneessä Pelicansissa on tällä kaudella ollut turbulenssia. Seuran pitkäaikainen voimahahmo Pasi Nurminen jättäytyi aiemmin syyskaudella pois valmennusjohdosta.

Pelicansin ailahtelun syynä ovat ennen kaikkea rajut muutokset puolustuksessa. Joukkue menetti kesällä miehistöstään viime kauden SM-runkosarjan puolustajien pistepörssin voittajan, kevään maailmanmestarin Oliwer Kasken ja Mikko Kousan.

–  Kurssia ei ole saatu käännettyä kovasta yrityksestä huolimatta, joten koemme tämän olevan ainut oikea ratkaisu tässä tilanteessa, Pelicansin hallituksen puheenjohtaja Pentti Matikainen perusteli Niemisen erottamista Pelicansin verkkosivuilla.

Pelicansin valmennusjohtoon kuuluvat Jesse Welling, Tommi Pärmäkoski ja maalivahtivalmentaja Arttu Lipsanen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.