Poukkula ei murehdi pätkäsopimusta

JYPin juniorimyllyn läpikäynyt ja hurrikaaniseurassa keväällä 2009 mestaruuden voittanut laitahyökkääjä Markus Poukkula on hakenut viime kaudet paikkaansa SM-liigakartalla. Kauden 2009-10 Poukkula pelasi pääosin D Teamissa ja seuraavakin kausi alkoi samoissa merkeissä, kunnes mies päätyi lopulta pätkäpestille SaiPaan. Toissa kausi vierähti Jukureissa ja vasta viime kaudella Poukkula vakiinnutti toden teolla paikkansa SM-liigassa - SaiPan riveissä.

Poukkulan kevätkausi oli vahva ja Sputnikien lyhyellä pudotuspelitaipaleella hän oli kenties joukkueensa paras pelaaja. Jatkopestiä Lappeenrantaan ei kuitenkaan syntynyt.

-Jaa-a, en tiedä miksi. Sitä pitää kysyä joltain muulta, Poukkula totesi kryptisesti.

Viime viikolla Poukkula ja JYP solmivat lokakuun loppuun kestävän try out -sopimuksen.

-Hienoa päästä pelaamaan, myös reilu viikko sitten Linköpingiä vastaan JYP-nuttua kantanut Poukkula hihkaisi.

-Ja sehän on vielä hienompaa, kun pääsi melkein suoraan pelaamaan ilman turhia treenailuja, hän heitti.

3-4 -tappiossa Slovan Bratislavalle Poukkula viiletti JYPin kolmosketjussa Anssi Löfmanin ja Petr Hubacekin kanssa. Hän teki mainion esityön Hubacekin maaliin nokkelalla jättösyötöllä ja kaksi vastustajaa sitoneella blokilla. Nopeajalkainen ketju oli kenties JYPin paras perjantaina.

-Jotenkin se loksahti hyvin kohdalleen. Ensimmäisistä treeneistä lähtien tuntui, että tässä voisi olla jotain kemiaa, Poukkula sanoi.

Viime keväänä JYPin haaviin tarttunut Löfman on Poukkulalle tuttu SaiPa-visiiteiltä, mutta samassa ketjussa herrat ovat pelanneet vasta JYPissä.

-Olisinkohan yhden vaihdon pelannut Löfmanin kanssa viime kaudella, Poukkula muisteli.

24-vuotias energiapörriäinen vakuutti, että pätkäsopimuksen varassa löysässä hirressä roikkuminen ei tällä haavaa haittaa.

-En ole oikeastaan edes miettinyt sitä. Nyt vaan pelataan, Poukkula ilmoitti.

Päävalmentaja Marko Virtasen kommentit uusvanhasta JYP-tulokkaasta olivat positiivisia.

-Mies on tuttu jo D Teamin ajoilta. Poke on ollut nyt mukana vasta lyhyen aikaa, mutta olen ollut tyytyväinen näkemääni, Virtanen sanoi.

Slovanin hauet rankaisivat virheistä