Pudotuspelikiekkoa helmikuussa, koko rahan edestä – JYP venytti kotivoittoennätystään

Ennakkopala pudotuspelikiekosta. Sitä oli JYPin ja Kärppien välinen vauhdikas kärkitaisto tiistai-iltana. Vauhdikasta, fyysistä, kuumaa, runsasmaalista ja viihdyttävää. Kaikki pelissä maistui keväältä, aina tuomarien sallivammasta linjasta kamppailupelin suhteen.

Taistelun tauottua marssi molempiin komppeihin kaikkensa antaneita taistelijoita. Annettujen ja otettujen osumien suhteen taisto oli aikalailla tasapeli. Lukemat kääntyivät kuitenkin lopulta JYPin hyväksi. Yleisö sai viihdettä koko rahan edestä, kun kotijoukkue otti historiallisen 11. perättäisen kotivoittonsa. Putken jatkuminen ratkesi voittolaukauksilla, loppulukemiksi jäivät 5-4 vl. JYPille.

Ratkaisevan rankkarin latasi maaliin Joonas Nättinen, joka yhden pelissä painamansa osuman lisäksi onnistui voittolaukauksissa kahteen otteeseen.

– Olen saanut harjoitella noita rankkareita nyt rauhassa, niin oli enemmän itseluottamusta lähteä ratkaisemaan. Ylipäänsä jäi hyvä fiilis koko ottelusta, Nättinen sanaili voitokkaan taiston jälkeen.

Taistelu oli täynnä fyysistä latausta. Maalitilanteita nähtiin jo avauserässä enemmän kun keskiverrossa liigakamppailussa. Tilanteiden jälkeen nähtiin myös runsaasti nokkapokkia ja torikokouksia, jotka ruokkivat ottelun kiihkeyttä loppuun saakka.

– Oli hyvä, että tuomarit sallivat fyysisempää kiekkoa tänään. Saisi olla koko kauden näin, että jätkät saisivat pelata, Nättinen totesi.

Varsinkin JYPin karvauspeli oli huomattavan aggressiivista läpi koko kamppailun. Jokainen taklauspaikka, mihin mustapaitaisen kotjoukkueen pelaaja pääsi, ajettiin varmasti loppuun saakka. Varsinkin avauserässä nähty Nättisen komea päätypommi sytytti niin kotijoukkueen, kuin Hippoksen yleisön.

– Ajateltiin jo ennen ottelua, että tässä haetaan asetelmia pudotuspeleihin. Se avauserän pommi maistui hyvältä tottakai. Kevät lähenee, siksi fyysistä peliä on saatava kentälle lisää. Sillä otetaan yliotetta.

Kärpät vastasi omassa pelisuunnitelmassaan JYPin fyysisyyteen. Lisäksi oululaiset pyrkivät jokaisessa JYPin hassissa karkaamaan isäntiä vastaan nopeisiin hyökkäyksiin. Kärpät osasi myös varioida vauhdikkaita hyökkäyksiään, rauhoittamalla tarpeen vaatiessa vauhtiaan ja saaden näin kiekkoa toiseen aaltoon hyville laukauspaikoille. Vaarallisia hyökkäyksiä nähtiin jatkuvasti, mutta JYP onnistui pelaamaan pahat tilanteet selville vesille.

Kunnes koitti musta puolikas minuutti. Ensin Jari Sailion ampuma viivalaukaus ohjautui maaliin miesviidakon läpi, Miska Humalojan mailan kautta. Vain 23 sekuntia edellisestä ja Jussi Olkinuoran esittämästä huippupelastuksesta kimmonnut irtokiekko hukkui JYP-puolustukselta maalin edessä. Kun paikalle ennätti ensimmäisenä maalinnälästään tällä kaudella leipänsä ansainnut Charles Bertrand, oli lopputulos arvattavissa.

Kolmas erä mentiin vuoronperään osuen. Vauhtikiekko venyi jatkoajalle, jossa ei osumia nähty. Lopulta voittolaukausten siirtyessä äkkikuolemaan, oli Nättisen vuoro ottaa rooli ratkaisijana.

JYP käänsi itsensä kolmesti tappioasemasta tasoihin. Työnäyte oli kova osoitus selkärangasta, mihin JYP tällä hetkellä pelinsä perustaa.

– Mahtavat fiilikset kokonaisuudessaan. Sähläsimme pahasti pari kertaa toisessa erässä ja annoimme kaverille pari helppoa maalia. Loistavasti kuitenkin klaarasimme itsemme takaisin tasoihin ja loppuun ohi.

Nuorempi Nättisen veljeksistä oli avauserän rajun taklauksensa lisäksi muutenkin yksi kovan kamppailun isännistä. Ottelun avauserässä kamppailun tasoittanut osuma oli silkkaa kentälle jalostunutta tahtoa laiturilta. Nättisen vaihdon ensimmäinen laukaus osui sisätolppaan, ja hyökkääjä puhkui menetetyn maalipaikan myötä ärsytystä. JYP karvasi kimmonneen kiekon takaisin, taikuri Jarkko Immonen otti kapellimestarin elkein kiekon haltuunsa ja tarjoili lätyn takatolpalle hiipineelle Nättiselle, joka kuittasi aiemman hassinsa.

– Vähän kismitti se ensimmäinen veto. Mutta, olihan mahtava passi Immoselta! Sai vaan sutia kiekkoa tyhjiin, Nättinen naureskeli.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .