Puuduttavaa, mutta komeaa? - "Tätä on suomalainen jääkiekko parhaimmillaan"

Ossi Ikonen iski JYPille 4-3 -jatkoaikaratkaisun ja hurrikaani porhalsi ottelusarjassa 2-1 -johtoon.

Oliko JYP ennakkosuosikki puolivälieräsarjaan HIFK:ta vastaan? Hienokseltaan varmasti oli. Onko se sitten ujo suosikin asema vai mikä, mutta jokin hurrikaania on koko ajan kipsannut. Kun pitäisi tarttua hetkeen ja päksiä peli pakettiin se ei onnistu, ei sitten millään.

Kolmannen puolivälierän kolmannen erän lopulla näytti jo, että Jarkko Immosen illan toinen, taitavasti sivallettu 3-2 -osuma reilut kolme minuuttia enne loppua riitti. Mutta eipä riittänyt. JYP yritti hautoa kiekkoa oman alueen kulmassa viimeisen minuutin, mutta kyllähän peliväline sieltä ulos löysi. Kamppailun toinen kahden maalin mies, HIFK-puolustaja Oliwer Kaski, siwalsi 3-3 -tasoituksen vain 18 sekuntia ennen kuin summeri parahti.

Kaskella oli tilaa ja aikaa, kun hurrikaaniväkeä hyöri kulmauksessa enemmänkin ja vierasjoukkue pelasi kuudella viittä vastaan.

Mutta kuten tällä kaudella niin usein, JYP löysi keinot voittaa. Huolimatta siitä, että peliesitys ei mitään täyttä timangia ollutkaan. Uransa ensimmäisen pudotuspelimaalin viimeistellyt puolustaja Ossi Ikonen sai kunnian pysäyttää kellot aikaan 64.58.

- Eipä ole tähän astisen uran aikana vielä paremapaan paikkaan maali osunut. Todella maukasta oli heittää tuohon uran ensimmäinen playoff-maali, Ikonen myhäili.

- "Smela" (Antti Suomela) hääri siellä maalin takana ja se on aika velmu kaveri. Arvelin, että se yrittää sieltä maalin ja maalivahdin välistä syöttöä ja sieltähän se tulikin, hän selvitti.

"Melkoista miekkailua"

Mitään hurlumhei-lätkää ei edelleenkään nähty. Peli on urautunut melkoisen taktiseksi shakiksi, jossa virheen hinta on kallis. Siksi meno on katsomosta nähtynä useinkin melko puuduttavaa. Numerollisesti ottelut ovat toki olleet trillereitä parhaasta päästä ja voitosta on pelattu viimeisen hengenvetoon saakka.

Joukkueiden päävalmentajat näkivät iltapuhteen hyvinkin positiivisessa valossa.

- Olihan komea jääkiekkopeli. Oikeaa pudotuspelikiekkoa. JYP oli ehkä taas vähän kärsivällisempi ja ratkaisi meidän säpläyksestä jatkoerässä, HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin sanoi.

- Kyllä komppaan, oli hieno jääkiekkotapahtuma, tätä se on suomalainen jääkiekko parhaimmillaan. Sitkeitä ovat molemmat, JYP-luotsi Marko Virtanen luonnehti luonnehti.

- Melkoista miekkailua, en jaksa edes laskea, montako jäähyä tänään tuli korkeista mailoista (viisi, toim. huom.). Mutta se kertoo vain siitä, että yritys on kova ja tunne on tapissa. Ei niitä kukaan siellä tahallaan ota, hän huomautti.

"Pekan naamaa on tullut katsottua"

Illan juhlakalu oli hurrikaanipaitojen "heimonvanhin" Jani Tuppurainen, joka palkittiin ennen ottelua uran sadannesta pudotuspelistä. Tuppurainen juhlisti merkkipaaluaan kolmella syöttöpisteellä.

- No Pekan (huoltaja Vesamaa) naamaa on tullut katsottua sata peliä keväisin, Tuppurainen murjoi tasalukemistaan Vesamaan kulkiessa ohi.

- Kyllä tuo numero kertoo siitä, että on pelattu joukkueena hyvin ja menestytty. Alun perin tulin tänne menestymään ja kehittymään pelaajana. Molemmat ovat onnistuneet, hän lisäsi.

Tuppurainen huomioi saman kuin moni muukin, JYPin startti oli nihkeä ja tahmea.

- Varsinkin ensimmäisessä erässä oli vähän huolimattomia ratkaisuja ja meidän hyökkääminen jäi keskialueelle. Se oli positiivista, että pystyttiin parantamaan pelin edetessä, Tuppurainen analysoi.

- Jatkoajalla luotettiin vaan siihen omaan tekemiseen ja jyskyttämiseen. Ei siinä pysty mitään kania hatusta kiskaisemaan.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .