RD kehui joukkuetta ja organisaatiota - "Minulla oli täysi tuki"

Lukon päävalmentaja Risto Dufva ei työntänyt päätä pensaaseen hävityn pronssipelin jälkeen. Runkosarjan sijalta kymmenen pudotuspeleihin lähtenyt raumalaisryhmä pudotti perussarjan ykkösen Jokerit puolivälierissä, vaikka ei pystynytkään kunnolla haastamaan Tapparaa välierissä ja putosi suoraan 0-4.

-Monivaiheinen kausi, mutta hyvä kausi. Työsulku teki tästä aika erikoisen ja turbulenssia oli paljon, Dufva sanoi.

-Vehanen (Petri) piti tuolla kopissa äsken pienen puheen ja olimme kaikki yhtä mieltä siitä, että tästä kaudesta voi olla ylpeä. Vaikka joukkue eli pitkin kautta, olimme lopulta yhtenäinen ryhmä, hän lisäsi.

Entisen JYP-luotsin mukaan Lukolla oli vakaa aikomus pilata Kalle Koskisen uran viimeinen ottelu.

-Ei näihin fiilistelemällä ja herkistelemällä valmistauduta. Voittamaan tulimme, mutta tämän parempaan ei riittänyt, RD tuumasi.

Lukon hihna hirtti kiinni kevään tullen. Joukkue teki kevään viimeisen maalinsa toisen Tappara-ottelun toisessa erässä. Sen jälkeen joukkue tahkosi 201 minuuttia ja 58 sekuntia yhtä soittoa ilman osumaa. Maalittomuus näkyi pronssiottelussakin.

-Totta kai se vaikuttaa. Playoffin alkupuolella esimerkiksi Jerry Ahtola painoi tuollaisista paikoista kiekon maaliin, Dufva viittasi Lukon pudotuspelikevään toiseksi tehokkaimman pelaajan läpiajoon toisen erän lopulla.

Lukon organisaatiolla on ollut vuosia huono maine kaikenkarvaisten taustahämmentäjien vuoksi. Dufva antoi ensimmäisestä Lukko-kaudestaan kuitenkin myös organisaatiolle kiitettävän arvosanan.

-Olinhan minä tietysti Raumalle mennessäni kaikenlaista kuullut ja jonkinlainen ennakkokäsitys oli olemassa. Mutta tunsin, että minulla oli toimistolta täysi tuki koko kauden ajan. Organisaatiosta ei ole mitään pahaa sanottavaa, Dufva linjasi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

No mutta! Siitähän tulikin kunnon karnevaali!