Raanta säikytteli porilaisyleisöä – Mitä oikein tapahtui?

Kolmannen erän puolivälin jälkeen Isomäen yleisö pidätteli hetken hengitystään. Ykkösveskari Antti Raanta siirtyi hetkeksi vaihtoaition puolelle ja tilalle luisteli Juha Järvenpää.

Järvenpää pelasi edellisen kerran runkosarjan päätöskierroksella. Se oli hänen ensimmäinen ottelunsa lähes kahteen kuukauteen.

Porilaisten onneksi kyseessä oli vain varusteiden huoltotauko.

– Oikean jalan luistimen nauha meni ylimmän reiän kohdalta poikki. Tuntui, että luistin ei pysy enää jalassa ja oli pakko mennä kiireesti vaihtoon, Raanta kertasi.

Aluksi Ässät pyrki tietysti saamaan Raannan takaisin maalin suulle saman tien, mutta sepä ei ihan heti onnistunutkaan. Näin ollen ottelun tuomaristo komensi kotijoukkueen vaihtamaan maalivahtia.

Ehti mennä pelikatko jos toinenkin, ennen kuin kauden komeettaveskari palasi ”uuniin”.

– Luistimesta oli pakko vaihtaa koko nauha. Sen takia piti ottaa pois sekä luistin että polvisuoja, Raanta selvitti.

Ässien huolto huhki nauhan parissa aikansa ja Raanta palasi kaukaloon Järvenpään vartioitua maalia vajaan kahden minuutin ajan.

Tässäkin kohdassa JYPillä olisi ollut iskun paikka. Kylmä mies joutui yhtäkkiä veräjälle. Paljon laukauksia, paljon trafiikkia Järvenpään nenän alle olisi ollut yksinkertainen resepti. Ässät kuitenkin puolusti vimmatusti, eikä JYP päässyt Raannan nauhaohjelman aikana kertaakaan kunnon tonteille.

Järvenpäälle kirjattiin kaksi torjuntaa, molemmat keskialueelta lähteneitä kuteja.

– Olihan meillä erilaisia mahdollisuuksia päästä tänään peliin mukaan, mutta ei pystytty käyttämään niitä, JYP-hyökkääjä Ossi Louhivaara sanoi.

Louhivaara lupasi perjantaiksi Hippokselle erilaisen JYPin.

– Pari peliä on otettu nyt turpaan tässä. Joka jätkää varmasti kyrsii sen verran, että seuraavassa pelissä nähdään ihan erilainen Jyppi. Erilainen kuin kertaakaan tällä kaudella, Louhivaara lupasi.

Nähtäväksi jää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

JYPiltä hukassa: Äijämäisyys, muna ja tulitikut

Ässät joutui vaihtamaan maalivahtinsa