Rajaniemi nol(l)asi Lukon, ulkomaalaiset heiluttivat verkkoa

Ulkomaalaiset iskivät maalit, Sami Rajaniemi poimi kiekot. Siinä JYPin 3–0 -voittoon päättynyt Rauman reissu pähkinänkuoressa.

Ennen muuta syytä on nostaa esiin Rajaniemi, vaikka hän ei mihinkään varsinaiseen rumputuleen joutunutkaan. Mutta silloin kun paikkoja oli, 21-vuotias veskari poimi kiekot kiinni eleettömän varmasti. Ottelu oli Rajaniemelle kolmas kokonainen SM-liigassa. Samalla se oli JYPin ensimmäinen kolmen pisteen voitto hänen torjumanaan ja myös uran ensimmäinen nollapeli liigajäillä.

Avauserässä maalihanat pysyivät vielä kiinni, vaikka kumpikin joukkue pääsi kahteen otteeseen ylivoimalle. Lähimpänä maalia oli tolpaa kilauttanut Mikko Kalteva. Melko vauhdikkaan 20-minuuttisen aikana nähtiin muitakin tontteja, mutta Rajaniemi JYP-maalilla ja Ryan Zapolski Lukon veräjällä napsivat kiekot varmasti kiinni.

JYPin entisestään pitkä sairaslista oli saada yhden nimen lisää, kun Ossi Louhivaara blokkasi alivoimatilanteessa Ilkka Mikkolan lämärin. Kiekko osui ilkeästi polvisuojan ja housunlahkeen väliin, suojaamattomaan kohtaan. Louhivaara linkutti pukukopin puolelle erän puolivälissä, mutta palasi laatikkoon jälleen toisessa erässä.

Abid tomerana

Toisen erän alkupuolella JYP joutui lusimaan jäähysuman, kun hurrikaanipaidoille puhallettiin reiluun seitsemään minuuttiin kolme kaksiminuuttista, kaikki melko köykäisin perustein. Aktiivinen alivoima kuitenkin kesti ja Rajaniemi poimi muutaman gamesaverin. Esimerkiksi Rajaniemen kanssa nokikkain ollut Aki Uusikartano näkee varmasti painajaisia nuorukaisesta. Uusikartano pääsi kävelemään aivan sektotin keskeltä erinomaiselle maalipaikalle, mutta Rajaniemen taikahanska ilmestyi kiekon tielle.

Erän puolivälin paikkeilla Ossi Louhivaara pääsi yksin läpi ja Louhivaaran koukkimisesta tuomittiin JYPille rangaistuslaukaus. Kauden 11. maali jäi kuitenkin tässä vaiheessa vielä haaveeksi, sen verran köykäinen oli Louhivaaran maalintekoyritys.   

Maalihanat aukesivat vihdoin viimein ajassa 31.20. Mikko Kalteva käänsi terävästi peliä ja Topi Nättinen sekä Petr Hubacek säntäsivät kahdella yhtä vastaan ylivoimahyökkäykseen. Kokenut tshekki malttoi ja katsoi ja laukoi itse kiekon häkkiin.

Nättisen johtama kolmosketju oli asialla vierasjoukkueen toisessakin osumassa. Aloitusvoiton jälkeen Nättinen laukoi ja kokoonpanoon palannut Ramzi Abid murjoi reboundin väkisin maaliin. Katsomokomennus oli selkeästi terävöittänyt Abidin pelaamista ja mies myllersi kaukalossa tomeralla asenteella.

Reilun kuukauden putki poikki

Abid oli mukana myös 0–3 -osumassa, joka oli tällä kertaa viimeinen naula Lukon arkkuun. Hän voitti väkevällä väännöllä kulmapelin, tavoitti tarkalla syötöllä maalille hiippailleen Eric Perrinin, joka puolestaan ohitti tarkalla laukauksellaan Zapolskin, kun päätöserä oli vanhetunut vajaat kuusi minuuttia. Maali oli Perrinille jo kauden yhdeksäs ja kippari on joukkueensa toiseksi ahkerin verkonheiluttaja Louhivaaran jälkeen.

Perrinin osuman jälkeen JYP keskittyi johtoasemansa ja Rajaniemen nollapelin varjeluun. Lukko sai muutaman mylläkän aikaiseksi, mutta avaimia hurrikaanipaitojen puolustuspelin aukaisemiseen ei tällä kertaa löytynyt.

Voitto oli JYPille kolmas peräkkäinen, Lukolla puolestaan napsahti viiden ottelun voittoputki poikki. Kotonaan joukkue oli hävinnyt edellisen kerran yli kuukausi sitten. JYP nousi voitolla 52 pisteeseen ja sarjataulukon kolmoseksi.

Joukkue on seuraavan kerran tulessa torstaina, kun Hippoksella vierailee HPK.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.