Raksila hiljeni taas, ja upeasti

JYP on tämän kevään jääkiekon pudotuspelien suurin taistelijajoukkue ja isoilla kirjaimilla kirjoitettuna.

Miehistö toipui yhdessä vuorokaudessa ylilatauksen tuhoisasta sudenkuopasta ja jo lauantaina Kärpät lannistui omassa kotihallissaan uupumattoman ja sitkeän työn tuloksena jatkoaikamaalilla numeroin 2-3. Ratkaisevan osuman viimeisteli ylivoimalla Tomas Chlubna (ajassa 67,53) Jari Korhosen ja Eric Perrinin syötöstä.

Raksilan kotiyleisö hiljeni jälleen kerran onnesta pörräävän JYP-sikermän jäädessä kiittämään uskollista ja erinomaisen äänekästä fanijoukkoa.

Voitollaan JYP vei toistamiseen Kärpiltä kotiedun ja viestitti samalla, että joukkue jatkaa kamppailua antamatta mitään ilmaiseksi.

- Uskomaton peli, JYP:n valmentaja Matti Alatalo huokaili. - Uskalsimme pelata rohkeasti alusta asti miehistövajauksesta huolimatta. Tämä on kerta kaikkiaan uskomaton urheilijajoukkue, Alatalo iloitsi ylpeänä.

- Olimme ehkä onnekkaita lopussa, mutta mielestämme halusimme ja ansaitsimme voiton ja sen saimme.

Nopean toipumisen kaava vain kestää

Kärppien valmentaja Kari Heikkilä ruoti omiensa peliasennetta ja otteen herpaantumista ratkaisevalla hetkellä.

- Ensimmäisen erän loppu oli hyvä, mutta 2-0-tilanteessa iski ylimielisyys ja työnteko loppui. 2-1-tilanteessa iski paniikki, sitten tuli 2-2 ja lopputulos on tämä.

- Jos 2-0:ssa aletaan miettiä, kuka tekee 3-0-osumaan, niin ei sellaisesta tule mitään, Heikkilä kiristeli hampaitaan.

JYP on tällä kaudella osoittanut jo muutamaan otteeseen, ettei se vaivu pitkiksi aikaa synkkiin syövereihin. Vaikeistakin tappioista on toivuttu ripeästi eikä pitkiä, mustia jaksoja olla tällä kaudella nähty.

Muutosta tässä kaavassa ole toistaiseksi näkyvissä.

JYP aloitti ottelun hyvin, mutta terävien vastaiskujen kautta Kärpät oli karannut ensimmäisen erän lopussa jo 2-0-johtoon. JYP jaksoi kuitenkin uskoa tekemisiinsä ja Harri Sillgren viimeisteli ylivoimalla ensimmäisen kavennusmaalin toisen erän puolivälissä.

Kolmas erä oli täyttä jyväskyläläisten hallintaa, mutta tulosta saatiin odotella jännityksen kutkutukseen saakka - reilu minuutti ennen varsinaisen peliajan loppua Perrin laukoi suoraan Jarkko Immosen aloituksesta ja Kärppä-vahti Niklas Bäckström ei voinut muuta kuin antautua.

Jatkoaika pääsi vauhtiin JYP:n pyörityksellä ja Kärppien surullinen loppu leijui ilmassa - isännät eivät saaneet painetta JYP-päätyyn edes ylivoimalla.

Kärpät-JYP-pudotuspelisarjan kuninkaaksi voidaan jo tässä vaiheessa kruunata Eric Perrin. Hänestä on kasvanut joukkueen suuri sydän ja väsymätön taistelija ja lauantainakin hän oli mukana kaikissa JYP:n maaleissa (1+2). Peliminuutit nousivat taas melkoisiin lukemiin miehen uurastaessa ties kuinka monessa ketjussa ja erikoistilanteissa.

Ja erikoistilanteita, niitä riitti myös Raksilassa. JYP:lle vihellettiin kahdeksan kaksiminuuttista, Kärpille yhdeksän. Eikä ulosajoiltakaan vältytty. Kolmannessa erässä lähti suihkuun ensin JYP:n Tuomo Jääskeläinen keihästämisestä ja neljä minuuttia myöhemmin samaa tietä paineli Kärppien Mikko Myllykoski ryntäyksestä.

Tunteet kävivät melkoisen kuumina, mutta päätuomari Timo Favorin piti ohjakset kohtuullisesti käsissään, vaikka saikin Kärppä-kannattajien buuaukset niskoilleen viheltämällä isännille jatkoajalla joukkuerangaistuksen väärästä vaihdosta.

Samaan hermoiluun osallistui myös JYP jatkoerän alussa.

Yksinkertaista ja omaa peliä

JYP:n pukuhuoneesta kantautui ottelun jälkeen iloisia voiton karjahduksia ja ulos asteli Eric Perrin kuin hymyilevä Hangon keksi.

- Pelasimme tänään viisaasti, yksinkertaista, omaa peliämme. Kotona sorruimme ylilatautumiseen melkoisten paineiden alla, mies pohti voiton avaimia.

- Nämä ovat playoff-pelejä, sarja on pitkä eikä menneitä voi jäädä ajattelemaan hetkeksikään. Me olemme katsoneet eteenpäin ja se tuotti tulosta.

Toisen erätauon jälkeen kaukaloon luisteli toistakin erää vahvempi JYP. Kapteeni Harri Sillgren kuitenkin kielsi, että kopissa oltaisi luettu sen kummallisempia loitsuja.

- Päätimme jatkaa vain samalla systeemillä, painaa painetta vastustajan maalille ja hyvin meni. Sitten siinä alkoi Kärppä-mailaakin jo puristaa.

Vierasvoitto, kotitappio, vierasvoitto... näinkö tämä sarja menee? - Toivottavasti ei. Uskon, että tiistaina olemme kovia Hippoksella. Perjantaina ehdimme oppia paineiden hallinnasta jo melkoisen paljon.

- Ja sitä paitsi uskomme, että paineet alkavat kasautua Kärppien puolelle, Sillgren ja Perrin ennustivat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.