Riksman korostaa puolustuspelin merkitystä

Jokereiden kulmakivi on koko jääkiekkokauden ajan ollut maalivahti Juuso Riksman. Riksmanin torjuntaprosentti 94,27 oli koko runkosarjan paras. Riksman putsasikin palkintopöydän perjantaina SM-liigatilaisuudessa. Kainaloon tarttui merkittävimpänä palkintona runkosarjan parhaalle pelaajalle jaettava Lasse Oksanen -palkinto.

Riksman oli toimittajien äänestyksessä ylivoimainen, sillä hän sai 170 ääntä, kun seuraavaksi tullut Kärppien hyökkääjä Daniel Corso sai 111 ääntä. Ykkösnimeämisiä Riksman keräsi 38, haastajat Corso ja KalPan Sami Kapanen kumpikin 20.

Jokerien muuriksi kutsuttu torjutaja suhtautuu menestykseensä vaatimattomasti.

- Joukkue tarvitsee veskaria ja veskari tarvitsee joukkuetta. Ilman uhrautuvaa puolustuspeliä ei veskarikaan ihmeisiin pysty, Riksman toteaa.

Jokerit sijoittui runkosarjassa neljänneksi. Jokereiden oma pää on pitänyt, mutta maalinteko on ollut yhtä tervanjuontia. Helsinkiläiset tekivät runkosarjassa vain 134 maalia, ainoastaan TPS ja Ässät iskivät vähemmän maaleja.

- Joissain peleissä on jouduttu olemaan omassa päässä puolikin minuuttia, siitä on vaikea lähteä toiseen päähän, sillä maitohappoa alkaa olla jaloissa. Tässä sarjassa ei ole ylivoimaista joukkuetta, joka tekisi seitsemän maalia pelissä. Maalin tekeminen ja maalipaikkojen luominen on nykyään vaikeaa, runkosarjassa seitsemän nollapeliä torjunut Riksman pohtii.

"Ihon alle"

Jokerit kohtaa puolivälierissä hallitsevan mestarin Oulun Kärpät.

- Kova joukkue tulossa vastaan. Kärpät on parantanut koko ajan, ja joukkueessa on paljon kokemusta. Hyökkäys Kärpillä on todella vaarallinen, siellä on ( Jari) Viuhkolaa, (Daniel) Corsoa, ( Kristian) Kuuselaa, ( Toni) Koivistoa ja vaikka mitä muita taitavia jätkiä.

- Meidän riveistä odotan suonenvetoa Juha Lindiltä, hän tekee takuulla maalin edestä monta nyyttiä. Lahden Jannelta, Jani Ritalta, Kauppisen Markolta ja ulkomaalaisilta odotan myös paljon. Meidän joukkueessa on monta pelaajaa, jotka eivät ole vielä parastaan näyttäneet.

Riksman on ehtinyt arvioidan maskinsa takaa niin harjoituksissa kuin otteluissakin keinoja millä vastustajat viimeistään jätetään taakse.

- Me yritämme pelata fyysisesti ja päästä ihon alle. Neljällä ketjulla jyllätään hirveä vauhti päällä, Riksman paljastaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.