Rooba kiskaisi voittomaalin JYPille - Raumalta mukaan kolme pistettä

1. erä

JYP aloitti avauserän suhteellisen pirteästi ja pääsi ylivoimalle vajaan viiden minuutin pelin jälkeen. Ylivoiman paras paikka siunaantui David Tomasekille, kun hän pääsi hyökkäämään kahdella nollaa vastaan yhdessä Jerry Turkulaisen kanssa. Kahdeksan ottelun maalittomassa putkessa tuskaileva tshekki ei kuitenkaan pystynyt viimeistelemään.

Maalihanat ottelussa aukesivat vajaan 17 minuutin kohdalla. Ossi Louhivaara nappasi kiekon Lukko-pakki Mark Aukilta ja latasi etukulmasta kiekon pussiin ohi hölmistyneen Oskari Setäsen. Hurrikaanipaitojen 1-0 -johtolukemista lähdettiin ensimmäiselle erätauolle. JYP-pakki Roni Allenin kaksiminuuttista jäi toiseen erään lusittavaksi 29 sekuntia. Allen sai tilanteesta myös kymmenen minuutin käytösrangaistuksen selästä taklaamisesta.

2. erä

Lukko aloitti toisen erän ylivoimansa turvin ärhäkästi ja täysilukuiseksi tultuaan JYPillä oli seuraavien minuuttien aikana suuria vaikeuksia päästä paineen alta pois. Mutta sitten kun pääsi, kaivettiin kiekkoa jälleen Setäsen selän takaa. Juuso Vainio iski kauden toisellaan hurrikaanipaidat jo kahden maalin karkumatkalle toisen erän ensimmäisestä maalipaikasta. Esityön Vainion oikea-aikaiseen nousuun tekivät David Tomasek ja Jani Tuppurainen.

Toista erää etekin sen alkupuolella hallinnut Lukko pääsi vihdoin tulostaululle reilun vartin pelin jälkeen, kun Janne Keränen ohjasi Justin Danforthin viivalaukauksen JYP-rysään. Vierasjoukkueen 2-1 -johtolukemissa lähdettiin toiselle erätauolle.

3. erä

Kolmannen erän alku oli JYPiltä melkoista selviytymistaistelua. Kun Nolan Yonkman maustoi sitä vielä tyhmällä jäähyllä, alkoivat kasassa olla jopa katastrofin ainekset. Hurrikaaniryhmä selvitti Yonkmanin kaksiminuuttisen, mutta juuri kun se umpeutui, pääsi Arttu Ilomäki iskemään 2-2 -tasoituksen. Tilannetta edelsi Mikko Kaltevan ja Janne Kolehmaisen keskinäinen törmäily oman siniviivan tuntumassa.

JYP ei kuitenkaan antanut periksi. Robert Rooba poimi pomppukiekon kädellä ilmasta ja latasi sen rivakasti reppuun, kun erää oli pelattu vajaat 15 minuuttia. Rooban 3-2 jäi iltapuhteen viimeiseksi maaliksi ja toi JYPille kolmen pisteen potin.

 

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .