Rotaatio riehui JYPin kokoonpanossa

ASETELMA: Pelicans palasi maajoukkuetauolta siivet maata viistäen, kun se hävisi viisi ottelua putkeen. Lohtua tuli vasta lauantain kierroksella, kun pussinokat pieksivät sarjakärki KalPan 4-0. Silti Pelicans on sarjataulukossa tukevasti kolmantena. Se kertoo paljon lahtelaisten alkukaudesta.

JYPinkään meno ei ole maajoukkuetauon jälkeen häikäissyt. TPS:n ja Tapparan pieksämiset ja Jokereiden kellistäminen voittomaalikisassa oikeuttavat korkeintaan välttävään arvosanaan, kun toisessa vaakakupissa painavat kaksi tappiota HPK:lle ja yksi SaiPalle. JYP pelaa parhaimmillaan erinomaista jääkiekkoa, mutta välillä paketti leviää kuin taikaiskusta. Ylivoimapelaamisessa on ollut suunnattoman suuria vaikeuksia, vaikka juonikkuutta porukasta periaatteessa löytyy.

Joukkueiden keskinäisten kamppailujen voitot ovat 1-1, tosin JYP otti oman voittonsa vasta jatkoajalla. Pelicans kävi hakemassa Hippokselta 1-3 -voiton liigakauden alkuhämärissä ja silloin pelillinen löyly oli maalilukemia huomattavasti pahempi. Suikkasen suojatit liikuttivat kiekkoa, JYP juoksi perässä. Kun marraskuussa pelattiin Lahdessa, oli JYP saanut etumatkaa reilusti kiinni.

Hurrikaanipaitojen sairastupa kumisee edelleen tyhjyyttään ja kilpailu peliajasta ja -paikoista sen kuin kovenee, kun maailmanmestari Petr Hubacek debytoi Hippoksella. Kova kilpailutilanne pitää joka ukon varpaillaan, mutta saattaa joskus olla kaksiteräinen miekka. Sellaisiakin kiekkoilijoita kun tellukseltamme löytyy, joiden pelihuumoria jatkuva tappelu peliajasta saattaa latistaa. Rotaatio pyörii villinä, peräti neljä pelaajaa on lentänyt kokoonpanosta ulos sitten lauantain SaiPa-ottelun ja ketjuja on myllätty urakalla. Ainoastaan kolmikko Pesonen-Perrin-Tuppurainen jatkaa samassa koostumuksessa.

Pelicansin sairastuvalla on edelleen alkukauden paras liigapelaaja, maalivahti Niko Hovinen.

ARVIO: Kumpikin joukkue on ollut viime viikkoina enemmän tai vähemmän arvoituksellinen. Pelicansin neula värähti kuitenkin lauantaina taas oikeaan suuntaan, JYPin puolestaan väärään. 2-3 maalia JYPille, 3-4 Pelicansille. Jatkoajalla tai ilman.

SEURAA HEITÄ: Tuore tshekkivärväys Petr Hubacek hyökkää ykkösketjussa Ossi Louhivaaran ja J-P Hytösen rinnalla. Puolitoista kuukautta sitten JYP-puolustukseen ilmestynyt maanmies Pavel Skrbek otti heti jämäkästi paikkansa hurrikaanipaitojen takalinjoilla. Oppiiko myös Hubacek SM-liigan metkut yhtä nopeasti? Konkari on pelannut yhdeksästä edellisestä kaudesta kahdeksan extraliigassa ja yhden KHL:ssa, joista kummassakaan ei kovin hanakasti taklata. Fyysisempään ja kurinalaisempaan SM-liigaan sopeutuminen ei slaavilaissarjoissa pelaamisen jälkeen välttämättä käy sormia napsauttamalla.

Niko Hovisen loukkaannuttua Pelicans lainasi tuuraajaan SaiPasta. Kokenut Myllyniemi on pelannut liigaurallaan tukun maagisia pelejä, mutta ailahtelevuus on ollut iät ajat riesana. "Hyvä maalivahti voi olla loistava, mutta loistava maalivahti ei välttämättä ole hyvä", on muuan Kiinassakin oppiaan jakanut jalkapallomaalivahtien kaitsija todennut. Sama lausahdus toimii myös jääkiekossa ja pätee Myllyniemeen. 

Ja ettei unohtuisi: Pelicansin kohdalla täytyy aina huomioida myös muuan Jan Latvala. JYP-kasvatti on tämän illan jälkeen 20 ottelun päässä Erik Hämäläisen maagisesta tuhannen ja yhden ottelun ennätyksestä. Jos ja kun Latvala ei loukkaannu, hän sivuaa Hämäläisen ennätystä 23. helmikuuta ottelussa ottelussa Pelicans-SaiPa ja siirtyy yksin kaikkien aikojen ottelutilaston kärkeen kaksi päivää myöhemmin, kun Pelicans matkustaa Kärppien vieraaksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.