Rottia ja vinkunaa – tosipelit alkoivat!

ASETELMA: Pudotuspeleissä yksi yö kaiken muuttaa voi, mutta pitkäperjantain perusteella JYP pääsi napakasti Kärppien ihon alle. Kultakypärä Pavel Rosan peli oli täysin sekaisin ja tuittupäinen tshekki keskittyi ainoastaan kiukutteluun. Eritoten Filip Riska ja Miika Lahti olivat Rosan jatkuvana riesana, eikä ole syytä epäillä etteikö sama meno jatkuisi tänään Oulussa.

Lisäksi kapteeni Ilkka Mikkola ja päävalmentaja Mikko Haapakoski piipittivät ottelun jälkeen kuorossa surkeasta tuomarilinjasta. Linjasta voi toki olla montaa mieltä, mutta se ainakin oli ryhdikästä toimintaa, ettei Riskaa ja Antti Ylöstä komennettu suihkuun keskinäisestä pörhistelystä. Kaksiminuuttisia vihellettiin kummallekin joukkueelle kymmenen kappaletta, eikä kardinaalimunauksia nähty, vaikka pääsiäistä eletäänkin. Tuomareihin ottelu ei ratkennut, vaan siihen, että Kärpillä ei kestänyt kasetti ja Pekka Tuokkola oli maalillaan jälleen erinomainen.

Tuomareista vinkumisen ohella Haapakoski uhkaili kolmannen puolivälierän jälkeen, että Antti Aarnio kaivetaan taas kokoonpanoon mukaan JYPin ”rottailujen” vuoksi. Näin myös tapahtui ja Aarnion klooni Juho Keränenkin on mukana.

No, Riska esimerkiksi popsii moisia aarnioita ja keräsiä aamupalaksi. Yhdeksän kautta likaisia taklauksiaan liigakaukaloissa jaelleen Aarnion metkut kyllä tunnetaan JYPin leirissä. Kädet tai kyynärpäät korkealla tullaan ja kovalla vauhdilla, mutta omista tekosista vastaamisen kanssa on vähän niin ja näin. Toki Aarnion lähettäminen Riskan kimppuun olisi taktisesti oivallinen veto. Jos kumpikin saa suihkukomennuksen, Kärpät ei menetä oikeastaan mitään, JYPiltä sen sijaan poistuu rivistä tällä hetkellä joukkueen viiden tärkeimmän pelaajan joukkoon kuuluva rouhija. Puhumattakaan siitä, että Aarnio käy telomassa pelikelvottomaksi jonkun JYPin tähtipelaajista.

Kolmas kamppailu oli kuitenkin ensimmäinen todellinen playoff-vääntö, jossa roiskui kun rapattiin. Toivoa sopii, että sama jatkuu tänään Raksilan isommassa kaukalossa. Perjantain kaltaiseen intensiteettiin siellä on kuitenkin vaikea päästä. Se on Kärppien etu, sillä taklaus- ja rouhimiskilpailut voittaa ennen pitkää JYP.

Neljännen taiston tärkeyttä ei voi ylikorostaa. Jos voittaja on Kärpät, saattaa kehitteillä olla jopa seitsemän ottelun sarja, jossa voi tapahtua mitä tahansa. Jos voittaja on JYP, se kääräisee takinsomisteet lopulliseen pääsiäispakettiin maanantaina ja rymistää välieriin voitoin 4-1.

Siitä pelataan tänään.

ARVIO: Aikainen avausmaali on ratkaissut kolme aiempaa ottelua. Nyt ainakin ensimmäinen kymppi mennään maaleitta. Kärpät tekee varsinaisella peliajalla 2-3, JYP yhden tai kaksi.

SEURAA HEITÄ: Huhuu, tehomiehet! J-P Hytönen (0+1), Antti Pihlström (1+0), Ossi Louhivaara (0+0), Steve Kariya (0+0), Jussi Makkonen (0+0) ja miksei myös Jani Tuppurainen (1+0). Edellä mainitut herrat takoivat runkosarjassa yhteensä 86 maalia. Kolmen playoff-matsin saldo on kaksi! JYPin pudotuspelien pörssikärki on kaksi syöttöpistettä kerännyt Kalle Koskinen. Koskinen on joukkueen paras myös plus-miinus –tilastossa.

Vaan eivätpä ole Kärppienkään pörssirohmut loistaneet. Oululaisilla on pelattuna jo kuusi kamppailua, tässä poimintoja muutamista runkosarjan tehomiehistä: Pavel Rosa (0+2), Lukas Kaspar (0+2), Kristian Kuusela (0+2) ja runkosarjassa 13 maalia pommittanut tehopakki Teemu Aalto (0+2). Runkosarjassa tämä nelikko laukoi yhteensä 62 maalia. Pudotuspeleissä hana on pysynyt kokonaan kiinni. Loukkaantumisista läpi kauden kärsinyt Jari Viuhkola on saatu kursittua jälleen pelikuntoon. Hän ehti pelata kaksi ottelua Bluesia vastaan sääliplayoffissa, mutta pistetili jäi avaamatta. Henkisesti Viuhkolan mukana olo on Kärpille enemmän kuin sata jänistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

JYP voiton päässä jatkopeleistä