Runkosarja huipentuu – Päätöspelissä jättipanokset tai ei panoksia ollenkaan

ASETELMA: Aivan valtavan suuriksi illan panokset eivät kehkeydy. Kärpät varmisti runkosarjan voittonsa jo tovi sitten ja JYPinkin paikka puolivälierissä sinetöityi tiistain Blues-voitolla. Hurrikaanipaidat sijoittuvat runkosarjassa vähintään viidenneksi, neljäs sija ja puolivälierien kotietukin on vielä ulottuvilla. Yksikin piste riittää sen varmistamiseen, mutta sitäkään JYP ei tarvitse, mikäli Blues ei voita samaan aikaan SaiPaa varsinaisella peliajalla.

Kyse on siis ennen muuta pudotuspelien kenraaliharjoituksesta. Edessä on viikon tauko ja kumpikin haluaa varmasti napakan esityksen alle. Runkosarjan viimeisen ottelun merkitystä ei pidä yliarvostaa, mutta varsinkin ailahtelevasti pelanneelle JYPille hyvä maku kauden 60. liigakoitoksesta olisi puolivälieriä silmällä pitäen tärkeä asia.

Kauden keskinäiset kohtaamiset ovat olleet tasaisia vääntöjä. Lokakuussa Kärpät haki Hippokselta 3–2-jatkoaikavoiton, marraskuussa Raksilassa JYP oli parempi niin ikään jatkoajalla 2–1. Edellinen kohtaaminen kuukausi sitten hurrikaanipaitojen kotiluolassa repesi Kärpille 0–4:ään heti kättelyssä ja taistelu voitosta oli ohi, mutta pelin kuva tasoittui loppua kohden.

JYPin sairastuvalla on puolustaja Valtteri Hietanen, jonka kausi päättyi alaraajavammaan. Kärpiltä loukkaantuneiden kirjoissa lienevät Juho Keränen ja Markus Nutivaara.

ARVIO: Saavutustarve on JYPille suurempi, sille pisteelle kun voi olla käyttöä ja sarjakärjen kaataminen tekisi eetvarttia itseluottamukselle. Lauri Marjamäen vaatimustaso on kuitenkin sitä luokkaa, ettei Kärpätkään läpsyttelemään lähde. 2–2 tai 3–3 -lukemissa jatkoajalle.

SEURAA HEITÄ: Eric Perrin tuskin enää saa neljän pisteen karkumatkalle livahtanutta Kim Hirschovitsia kiinni kamppailussa pistepörssin voitosta, mutta yhden henkilökohtaisen tilaston voitto saatetaan JYP-pelurin nimiin kirjata. Sensaatiomaisen kauden pelannnut Markus Hännikäinen johtaa plusmiinus-tilasto kelpo kesäkelillä +21. HIFK:n Yohann Auvitu on yhden merkinnän perässä, Kristian Kuusela (Tappara) sekä ketjukaveri Jani Tuppurainen kaksi.

Kärpät pestasi siirtorajan kynnyksellä vanhat tuttunsa Ben Maxwellin ja Lukas Kasparin KHL:sta. Kaksikon tehokkuus ei runkosarjan loppusuoralla ole ollut sitä, mitä herroilta odotettiin. Maxwell on kerännyt 11 otteluun saldon 3+3 ja Kaspar vain 3+1. Iso ja luisteluvoimainen tshekkihyökkääjä on päässyt pisteille vain kolme kertaa yhdessätoista ottelussa.

Näin määräytyy JYPin puolivälierävastus – Neljä skenaariota