Rutiinivoittojahan ei olekaan, mutta...

ASETELMA: Faktat tiskiin. Sarjakärki JYPin ja toiseksi viimeisenä majailevan SaiPan välillä on valovuoden mittainen tasoero silloinkin, kun kumpikin on liikkeellä parhaalla miehistöllään. SaiPan SaiPan sairaslista ei varsinaisesti kavenna tuota eroa: puolustajat Brian Salcido, Daniel Sondell ja Simon Backman sekä hyökkääjät Tyler Redenbach, Dale McTavish ja Joni Yli-Torkko. Kaikki edellä mainitut kuuluvat Sputnikkien avain- tai runkopelaajiin. JYPin lasaretissa sen sijaan on ainostaan siellä koko kauden viettänyt Miika Lahti. Sami Vatanen jatkaa vielä viikonlopun ajan "pakkolomaansa".

Näin ollen voi puhua rutiinivoitosta, vaikka virallisessa totuudessa sellaisia ei olekaan. Ellei JYP tuo idästä mukanaan kolmea pistettä, joukkue on epäonnistunut reissullaan. Piste. Kauden aiemmat kohtaamiset Hippoksella päättyivät JYPin hyväksi 3-1 ja 9-1, Lappeenrannassa lukemat olivat 4-2. Lappeenrannan ottelua SaiPa ehti johtaa 2-1 vajaan kuuden minuutin ajan, muuten se ei ole JYPiä vastaan johtoasemaan päässyt. JYPiä puoltaa vielä sellainenkin tilastofakta, että SaiPa on liigan heikoin kotijoukkue, JYP puolestaan vahvin vierasjoukkue.

SaiPan oljenkorsi on se, että se pääsee kaukaloon täydellisenä altavastaajana, jolla ei ole mitään menetettävää. Käytännössä viimeinen pudotuspelipaikka on karannut, vaikka sarjaa on jäljellä vielä 20 kierrosta. Mikäli tällä hetkellä kymmenentenä oleva Kärpät säilyttää ottelukohtaisen pistekeskiarvonsa 1,33 kauden loppuun, pitäisi oululaisia viisitoista pistettä perässä olevan SaiPan kahmia jäljellä olevista otteluistaan 43 pistettä. Nykyinen pistetahti (0,93) pitäisi siis enemmän kuin kaksinkertaistaa.

ARVIO: JYP voi tehdä mitä tahansa lukemien 3-7 väliltä, riippuen siitä, kuinka timanttisella asenteella ryhmä on liikkeellä. Jos asenne on paperia, voi SaiPakin takoa sen kolme osumaa. Muussa tapauksessa kotijoukkueen on tyytyminen yhteen.

SEURAA HEITÄ: Harri "Human highlight film" Pesonen veivasi Bluesin reppuun niin komean maalin, että alta pois. Osuma jäi kuitenkin vanhan konnan Ville Peltosen samaan aikaan Raumalla värkkäämän vielä hienomman maalin varjoon. Tätä on toisteltu kyllästymiseen asti, mutta ei auta: Pesonen, Eric Perrin ja Antti Pihlström ratkovat tätä nykyä pelit JYPille. Nelosketju hoitaa myös oman hommansa, mutta ne kaksi muuta kaipaisivat pientä herätysliikettä.

Pam pam pam Paulin taikakaulin! Viime kaudella piste-ennätyksensä 7+10 viimeistellyt Levokari avasi tämän kauden maalitilinsä loppiaisena. Joukkueden edellisessä kohtaamisessa marraskuussa Hippoksella jättiläinen kävi todella kuumana ja JYP-jässikkä Mikko Viitanen oli pakotettu poistamaan taikakaulimen kaukalosta väkevillä painiotteilla. Nähtäväksi jää, mitä koiruuksia Levokari keksii tällä kertaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.