Ruudun raju pommi sai JYP-pelaajan näkemään turkiseläimiä

JYPin ja Jokerien välieräsarjan avauskamppailu keskiviikkona Jyväskylässä oli pudotuspeliksi varsin rauhaisa, eikä jäällä nähty koiruuksia tai juuri kunnon taklauksiakaan. Torstaina Helsingissä tähän asiaan saatiin selkeä muutos. Varsinkin Jokerien ärhäkkä taklauspelaaminen oli keskiviikkoon verrattuna aivan uudella tasolla.

Ensimmäisessä erässä Jokerien romuluinen Jarkko Ruutu osoitti, että helsinkiläisten riveistä löytyy fyysisyyttä. Ruudun taklausvoiman sai kokea Ossi Louhivaara.

Hyökkääjät luistelivat JYPin puolustusalueelle päätykiekon perään, kun Jokerien kohupelaaja tinttasi Louhivaaran kumoon. Olkapää olkapäätä vastaan kohdistunut ”töötti” oli täysin pelisääntöjen mukainen, jossa hurrikaanilaituri jäi selkeästi kakkoseksi.

Louhivaaran mukaan hurja niitti teki kipeää, vaikka siinä ei mitään sääntöjen vastaista ollutkaan.

– Näin, että Ruutu tulee kovaa mun takana. Tiesin myös, ettei se yritä pelata kiekkoa. Se oli ihan puhdas taklaus, vaikka tunsin kyllä pääni kolahtaneen johonkin. Aika kova pommi se joka tapauksessa oli.

JYPin vauhtilaituri joutui haukkomaan taklauksen jälkeen henkeä ja keräilemään voimia jäällä joitakin sekunteja. Louhivaaran mukaan vähän aikaa ajatukset olivat aika sekaisin.

– Olin kyllä hetken ihan pihalla. Silmissä taisi vilahdella jo niitä kuuluisia näätiä ja rottia, hän naureskeli.

– Ei siinä kuitenkaan sen isompaa ollut. Hetken kuluttua olin taas täydessä iskussa.

Jokerien fyysinen pelaaminen sai JYPin pasmat Helsingissä ajoittain pahasti sekaisin. Se ei kuitenkaan riittänyt jyväskyläläisten nujertamiseen. Jatkossa narripaitojen onkin kenties yritettävä horjuttaa JYP-pelaajia vielä kovemmilla otteilla.

– Tällaiset kovat taklaukset kuuluvat pudotuspeleihin. Varmasti vielä kovempaa on luvassa jatkossakin, Louhivaara arveli.

Tehottomat 3 - Kun mikään ei riitä

JYP-hyökkääjä vastasi outoon näätä-nimittelyyn: "toimittaja halusi omaa ekstraa"

"Helvetin hienoa!", hihkui jäätävä Helenius