SM-liiga vaatii Jokereilta selvitystä KHL-siirrosta

Jääkiekon SM-liiga vaatii Jokereilta lisäselvitystä joukkueen siirtymisestä KHL-liigaan. SM-liigan joukkueet Jokereita lukuun ottamatta ovat pitäneet asiasta neuvonpidon.

SM-liiga on informoinut tilanteesta myös Kansainvälistä jääkiekkoliittoa IIHF:ää.

SM-liigan osakkeenomistajat ihmettelevät Suomen Jääkiekkoliiton kantaa Jokereiden siirtoon. IIHF:n sääntöjen mukaan siirtyminen toisen maan liigaan edellyttää sekä kansallisen liiton että kansallisen liigan suostumusta, SM-liiga korostaa.

Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola kiistää, että liiton hallitus olisi rikkonut sääntöjä hyväksyessään Jokereiden siirtymisen.

- Säännöissä ei lue, että siirtyminen toisen maan liigaan edellyttää sekä kansallisen liiton että kansallisen liigan suostumusta. Säännöissä lukee, että luvan myöntää kansallinen liitto ja siitä pitää informoida kansallista liigaa. Niillä on virhe siinä tiedotteessa.

Jokereiden taustalla olevan Helsinki Halli Oy:n toimitusjohtaja Keijo Säilynoja on irtisanoutunut tehtävästään. Lähdön taustalla on Helsinki-areenan myynti, joka tuo muutoksia yhtiön toimintaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kiekko

Stanley Cup riitti näytöksi – mestarimaalivahti vältti välimieskäsittelyn ja sai mieluisan jatkosopimuksen St. Louisiin

JYPin mestarivalmentaja Dufva kertoo, miksi Vatanen nousi aikanaan suoraan junioreista ykköspariin – "Se oli tarkkaan harkittu rikos"

Tätä NHL-tähteä et löydä sosiaalisesta mediasta – kovia minuutteja keräävä Sami Vatanen kertoo, kuinka hän suhtautuu kesän suuriin muutoksiin

Konkarihyökkääjä Filppula onnellinen paluustaan Detroitiin – "Kahden vuoden sopimus ratkaisi paljon"

Patrik Laine nauttii paineetta kesästä – "Jossain vaiheessa tulee jonkinlainen sopimus"

Montrealin suomalaiskaksikko hakee uutta NHL-sopimusta välimieskäsittelystä

Olli Määttä on kokenut urallaan enemmän vastoinkäymisiä kuin moni muu, mutta hän ei valita – Vuodet Pittsburghissa opettivat paljon, mutta nyt kaikki muuttuu

Ex-JYP-hyökkääjä lopetti haluamattaan pelaajauransa, siirtyy nyt valmennustehtäviin – "Ne olivat parhaat vuodet urallani"

JYPin tuoreella toimitusjohtajalla on jo ideoita mahdollisiin muutoksiin – Säästökuuri-mielipide ei ole muuttunut

Katso, miten JYP-kapteenin veljineen kävi tennisottelussa Ilari Filppulaa vastaan – JP Hytönen kertoo myös, miten Jyväskylään saatiin niin monta jääkiekkotähteä ympäri maailmaa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.