SM-liiga vaatii Jokereilta selvitystä KHL-siirrosta

Jääkiekon SM-liiga vaatii Jokereilta lisäselvitystä joukkueen siirtymisestä KHL-liigaan. SM-liigan joukkueet Jokereita lukuun ottamatta ovat pitäneet asiasta neuvonpidon.

SM-liiga on informoinut tilanteesta myös Kansainvälistä jääkiekkoliittoa IIHF:ää.

SM-liigan osakkeenomistajat ihmettelevät Suomen Jääkiekkoliiton kantaa Jokereiden siirtoon. IIHF:n sääntöjen mukaan siirtyminen toisen maan liigaan edellyttää sekä kansallisen liiton että kansallisen liigan suostumusta, SM-liiga korostaa.

Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola kiistää, että liiton hallitus olisi rikkonut sääntöjä hyväksyessään Jokereiden siirtymisen.

- Säännöissä ei lue, että siirtyminen toisen maan liigaan edellyttää sekä kansallisen liiton että kansallisen liigan suostumusta. Säännöissä lukee, että luvan myöntää kansallinen liitto ja siitä pitää informoida kansallista liigaa. Niillä on virhe siinä tiedotteessa.

Jokereiden taustalla olevan Helsinki Halli Oy:n toimitusjohtaja Keijo Säilynoja on irtisanoutunut tehtävästään. Lähdön taustalla on Helsinki-areenan myynti, joka tuo muutoksia yhtiön toimintaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.