SM-liigakiekkoilijat protestoivat illalla

Jääkiekon SM-liigan pudotuspeliottelut ovat alkaneet pelaajien mielenilmauksella. Pelaajat eivät aloittaneet pelaamista aloituskiekon pudottamisen jälkeen, vaan jäivät odottamaan uutta aloitusta. Pelit alkoivat käytännössä vasta uuden aloituksen jälkeen.

Kyse oli Suomen Jääkiekkolijat ry:n masinoimasta "pelaamattomasta hetkestä", joka oli mielenilmaus ammattiurheilijoiden uutta tapaturmaeläkettä koskevaa lakiesitystä vastaan. Pelaajayhdistyksen mielestä esitys huonontaa merkittävästi urheilijoiden sosiaaliturvaa.

Esityksen mukaan eläkettä ei laskettaisi enää tapaturman aikaisista ansioista. Lisäksi laskuperusteena käytettävä vuosiansio rajataan 80 000 euroon ja pysyvässä eläkkeessä käytetään aina perusteena 30 000 euron vuosiansiota.

Jääkiekon pelaajayhdistys oli mukana epävirallisessa työryhmässä, joka valmisteli lakiesitystä. Pelaajayhdistyksen toiminnanjohtajan Jarmo Saarelan mukaan työryhmä lähti liikkeelle siitä, että kustannukset eli työnantajien maksamat vakuutusmaksut ovat nousseet. Urheilijoiden näkemyksiä ei kuitenkaan otettu huomioon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.