SM-liigan paras täyttöaste pakottaa myymään "eioota"

JYPillä on erikoinen yleisöongelma. Hippoksen 4618 katsojaa vetävän hallin täyttöaste on SM-liigan paras, 87,5. Se tarkoittaa keskimäärin 4041 katsojaa ottelua kohden. Ennen tämän illan KalPa-ottelua tupa on myyty tämän kauden aikana täyteen kahdesti. Viime kaudella 4618 katsojaan päästiin neljä kertaa.

Usein käy kuitenkin niin, että JYP joutuu myymään "eioota" vaikka hallissa periaatteessa on tilaa.

-Meillä on 3000 istumapaikkaa ja 1600 seisomapaikkaa. Irtomyynnissä olevien hyvien istumapaikkojen vähyys on se ongelma. Varattuja lippuja saatta vapautua juuri ottelun alla ja niitä voi ostaa lippuluukulta. Monta kertaa käy kuitenkin niin, että satunnainen katsoja haluaisi kaksi tai useampia vierekkäisiä paikkoja. Tähän kysyntään emme useinkaan pysty vastaamaan, JYPin markkinointijohtaja Kari Tyni pahoittelee.

Eli kun esimerkiksi kolmen hengen kaveriporukka keksii pelipäivänä, että lähdetäänpäs katsomaan JYPin matsia, saattaa joka jamppa joutua istumaan eri puolella hallia. Jos istumapaikan ylipäätään saa.

-Näin se valitettavasti on. Seisomapaikoille lippuja sen sijaan löytyy lähes poikkeuksetta, Tyni sanoo.

Parhaillaan JYP selvittää mahdollisuutta lisätä istumapaikkoja. Niin sanottu Rautpohjan pääty on tällä hetkellä kokonaan seisomakatsomona, mutta osa siitä saatetaan muuttaa istumapaikoiksi.

-Tietyn määrän seisomapaikkoja haluamme ilman muuta säilyttää jo tunnelmankin takia, mutta parhaillaan tutkimme sitä, saisiko Rautpohjan päätyyn 200-300 istumapaikkaa lisää niin, että osa päädystä säilyisi edelleen seisomakatsomona, Tyni kertoi.

Illan JYP-KalPa -otteluun ei ole ennakkomyynnissä enää istumapaikkoja vapaana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Jatkoaikarohmun slovakki ei ehtinyt Hippokselle