Saako JYP sairastuvalta apuja CHL-välierään? - "Pieni mahdollisuus"

JYPin kokoonpanosta on puuttunut viime kierroksilla liuta runkopelaajia. Henri Kanninen putosi rivistä jo ennen joulua ja JYP tiedotti hyökkääjän olevan sivussa 3-4 viikkoa. Mainitut kolme viikkoa täyttyy tiistaina, kun JYP kohtaa CHL:n välierien ensimmäisessä osaottelussa Ocelari Trinecin.

Joukkueen sisäisen maalipörssin kärki Juuso Puustinen puolestaan on ollut sairastuvan puolella neljän kierroksen ajan, toiseksi tehokkain puolustaja Mikko Mäenpää kolmen. Kummankin kohdalla JYPin kakkosvalmentaja Jukka Ahvenjärvi puhui viime keskiviikon Tappara-ottelun alla varotoimenpiteestä, mutta perjantain KalPa- ja lauantain SaiPa-ottelut jäivät nekin välistä.

Jerry Turkulainen poistui pukusuojan puolelle Tappara-ottelun toisessa erässä, mutta palasi kaukaloon kolmannessa. Perjantaina ja lauantaina hän ei pelannut.

Päävalmentaja Marko Virtanen ei raottanut salaisuuden verhoa nelikon yltä.

- Sanotaanko näin, että kaikkien kohdalla pelaaminen tiistaina on mahdollista, mutta kun ei ole kristallipalloa tässä, Virtanen tuumasi.

- Pieni mahdollisuus on kaikkien kohdalla, hän tarkensi.

Kolmen runkohyökkääjän poissaolo tarkoittaa sitä, että tietyt avainhahmot joutuvat urakoimaan hiki hatussa, vaikka täysi miehistö onkin joka ottelussa ollut kasassa. Ennen kaikkea viime kierroksilla on kasvanut Jarkko Immosen, Jani Tuppuraisen ja J-P Hytösen kuorma. JYP pelasi tällä viikolla kolme liigaottelua neljään päivään ja yhden vapaa- ja yhden harjoituspäivän jälkeen vastassa on siis Trinec.

- Kaikki temput käytetään palautumiseen, se on kaiken a ja o. Kaikki tunnit ovat tärkeitä. Se on meille iso peli, Virtanen linjasi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .