Saaliit vastakkain Rinkelinmäellä

ASETELMA: JYP on repinyt johtonsa joulutauon jälkeen jo kymmeneen pisteeseen, kun lähestytään runkosarjan kohtalonhetkiä. Helmikuun alun maajoukkuetaukoon saakka joukkueet pelaavat käytännössä lähes joka toinen päivä. Se on kuluttavaa rumbaa, jossa armoa ei anneta eikä pyydetä. HPK:lla on taulukossa sarjakärki JYPin tavoin saaliin asema. Kauden yllättäjä on neljäntenä 59 pisteellä, mutta kolmoseksi on matkaa jo yhdeksän pistettä. Selän takana vaanivat Lukko (57 p.), Jokerit (57 p.) ja Blues (55 p.) eikä KalPakaan ole kuin seitsemän pisteen päässä. Säilyttääkseen paikkansa neljän sakissa, on ritaripaitojen löydettävä keskitalven härkäviikkojen aikana vaihdelaatikostaan vielä yksi pykälä.

Päävalmentaja Harri Rindellin "Ilon kautta -filosofia" on uponnut Kerhossa otolliseen maaperään. Ryhmä ei ole liigan taitavin, mutta se on äärimmäisen työteliäs, vaikka vaihtoaitiossa ei kurkku suorana huudetakaan. Ylivoimalla HPK on liigan keskikastia, alivoimalla puolestaan terävintä kärkeä yhdessä JYPin kanssa. Tasakentällisin HPK (73) on tehnyt jopa enemmän maaleja kuin JYP (66). Ero syntyy siitä, että JYPin reppuun on viidellä viittä vastaan lähes mahdoton toimittaa kiekkoa, HPK:ta vastaan se on aavistuksen helpompaa.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. JYP voitti Hippoksella lokakuussa 3-1, ottelussa, jossa se oli avauserässä täysin suvereeni. Urakkamies, maalivahti Teemu Lassila piti kuitenkin HPK:n taistelussa mukana. Kuukautta myöhemmin Hämeenlinnassa vietettiin yhdeksän maalin hurlumhei-iltaa, jossa HPK rutisti lopussa reilun seitsemän minuutin aikana 3-4 -tappioasemasta 5-4 voittoon. JYP ja HPK kohtaavat myös tammikuun tasaus -otteluissa kuun 28. ja 29. päivä, joten konstit hurrikaanin hyydyttämiseen ovat Kerholle äärimmäisen kalliita.

HPK:n sairastuvalla ei ole ruuhkaa, sillä pitkäaikaispotilas Toni Häppölän seurana on vain kuumeinen Miikka Männikkö. Männikön poissaolo toki kirpaisee, sillä ex-JYP on joukkueen neljänneksi tehokkain pelaaja. Pikkuleijonien MM-kisareissulla on HPK:sta Jaakko Turtiainen. JYPiltä puuttuvat tuttuun tapaan Miika Lahti ja Jani Tuppurainen, Sami Vatanen kipparoi pikkuleijonia.

ARVIO: JYP on kepittänyt joulun jälkeen näytöstyyliin sekä TPS:n että Ilveksen, joista kumpikaan ei tosin ole HPK:n tasoinen mittari. Toisaalta Kerho romahti torstaina yllättäem 2-6 -tappioon TPS:n vieraana. Tasainen taistelu, jossa HPK tekee 1-2 maalia, JYP 2-3. Jatkoaikakin on mahdollinen.

SEURAA HEITÄ: Viime kaudella 21 maalia Pelicansissa takonut Vili Sopanen ei ole saanut JYPissä hanojaan auki, tosin roolikin on ollut pienempi kuin aikanaan pussinokissa. Viisi maalia on silti Sopaselle luvattoman vähän, etenkin kun kolme niistä syntyi jo kauden neljän ensimmäisen ottelun aikana. Sen jälkeen reppu on heilunut 30 ottelussa vain kahdesti. Viime ajat kolmosketjussa tahkonnut Sopanen nousee HPK:ta vastaan ykkösketjuun J-P Hytösen ja Ossi Louhivaaran rinnalle. Jos ja kun luvassa on myös ylivoimavastuuta, on tulosta syytä odottaa.

Arsi tulee ja Arsi rokottaa! JYP-kasvatti Piispanen on aina syttynyt hurrikaanipaitoja vastaan, vaikka ensimmäiset liigaottelunsa aikanaan Jokereissa pelasikin. Käsistään mies on on aina ollut huipputaitava, mutta fyysisesti jonkin sortin luonnonoikku. Puntti- ja kalorikuureilla "Naru-Arsille" on yritetty hankkia massaa vuosikaudet, mutta jykeväksi Piipasta ei edelleenkään voi kuvailla. Tätä nykyä 193-senttisessä varressa on kuitenkin elopainoa jo 89 kiloa, eikä liigakaukaloissa ole kuunaan nähty näin jämäkkää Piispasta. Toistaiseksi kasassa on tältä kaudelta tehot 3+14=17 ja yhden kauden piste-ennätys on enää yhden merkinnän päässä. 25-vuotiaana jo viidennessä liigaseurassaan pelaava Piispanen näyttäisi löytäneen kodin Hämeenlinnasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Dufvakin raivostui tuomareihin