SaiPa hankki venäläishyökkääjä Nabokovin

Jääkiekon SM-liigan SaiPa on tehnyt yksivuotisen sopimuksen venäläishyökkääjä Dmitri Nabokovin kanssa. Sopimukseen kuuluu koeaika syyskuun loppuun.

Nabokov, 31, loisti Venäjän nuorisomaajoukkueissa ja Chicago Blackhawks varasi hänet ensimmäisellä kierroksella NHL:ään. Hän latoi ensimmäisessä NHL-ottelussaan kaksi maalia, mutta päätyi lopulta tasapainoilemaan NHL:n ja AHL-liigan välillä.

– Nabokovin ongelma Pohjois-Amerikassa oli epätasaisuus. Hän saattoi pelata yhtenä iltana huippuottelun ja olla kentän paras pelaaja, mutta olla taas seuraavassa ottelussa täysin näkymätön. Blackhawks-fanit kutsuivat häntä Venäjän Gretzkyksi, SaiPan toimitusjohtaja Sami Koikkalainen sanoi.

Nabokov pelasi kolmella kaudella NHL:ssä 55 ottelua tehoin 11+13+24. AHL:n 124 ottelussa syntyi 76 pistettä. Vuonna 2000 hän palasi Venäjän liigaan, jossa hän on pelannut siitä lähtien.

– Nabokov pystyy pelaamaan niin sentterinä kuin laitahyökkääjänä. Hänelle oli rahaa tärkeämpää se, että hänelle on tarjolla suuri rooli joukkueessa. Nabokovilla olisi ollut muitakin ottajia, joten olemme erittäin tyytyväisiä, että hän päätti tulla juuri SaiPaan, Koikkalainen jatkoi.

SaiPa kertoi myös tehneensä koeajalla olleen puolustaja Simo Pulkin (196 cm, 103 kg) kanssa sopimuksen kauden loppuun.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.