Saksan nimekäs päävalmentaja: NHL-osaaminen auttaa meitä

Marco Sturm kehuu Leijonia.

Saksa voi onnistuessaan olla hankala avausvastustaja Leijonille Etelä-Korean olympiakaukalossa. Saksan päävalmentajana työskentelee entinen NHL-pelaaja Marco Sturm, ja sen riveissä luistelevat muiden muassa ex-NHL-pelaajat Christian Ehrhoff ja Marcel Goc.

 Jotain esimerkiksi Ehrhoffin osaamisesta kielii se, että hän on nakutellut puolustajan paikalta NHL:ssä parhaimmalla kaudellaan peräti 50 tehopistettä. Ehrhoff tosin on jo varttunut 35 vuoden ikään ja pelaa nyt jo kunnioitettavasti uransa neljänsissä olympialaisissa.

Päävalmentaja Sturm uskoo, että NHL-osaaminen näkyy Saksan otteissa.

– Kokemukset NHL:stä auttavat meitä tietysti. Ne auttavat meitä kaukalossa ja sen ulkopuolella.

 – Loppuen lopuksi kyse on kuitenkin yhteistyöstä ja koko joukkueen panoksesta. Tarvitsemme kaikilta pirteitä jalkoja, jotta pysymme Suomen tahdissa koko pelin ajan, Sturm tuumaa.

Stanley Cup -voittajan poika mukana

Sturmin johdolla Saksa on totuttu näkemään kamppailuhalukkaana ja suoraviivaisena joukkueena, joka hengen päälle saadessaan voi olla vaikea ja arvaamaton vastustaja. Tasakentällisin pelattaessa Saksan vaarallisuus tulee esiin sykäyksittäin, ja ylivoimalle päästessään sillä on vaadittavat työkalut ja taidot kiekon pussiin pistämiseen.

Ennakkosuosikkina otteluun luistelevan Suomen tulisikin pitää vauhtia yllä ja tehdä Saksaan pesäeroa johtomaalien muodossa jo varhaisessa vaiheessa peliä. On Saksan etu, jos peli etenee pitkään tasaisena.

– Suomi on todella hyvä jääkiekkojoukkue. Se on erittäin nopea joukkue, ja sen peli on hyvin organisoitua. Suomi on iso haaste meille, mutta tietysti yritämme parhaamme saadaksemme hyvän alun turnaukseen, Sturm totesi.

 Saksan paidassa kiekkoilee myös Stanley Cup -voittaja Uwe Kruppin poika Björn. Björn Krupp pelaa puolustajana kuten isänsäkin aikoinaan. Kruppin vahvuudet ovat puolustuspäässä, ja hän onkin kiekkoillut Saksan pääsarjassa DEL-liigassa Wolfsburgin joukkueessa melko vaatimattomin tehoin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.