San Jose voitti Pittsburghissa, Stanley Cupin kohtalo yhä avoinna

San Jose on voittanut Pittsburghin 4-2 vieraskaukalossa jääkiekon NHL:n finaaleissa ja kaventanut ottelusarjan 2-3:een.

San Jose teki kaksi maalia jo ottelun ensimmäisten kolmen minuutin aikana, kun Brent Burns ja Logan Couture tarjoilivat kotiyleisölle sokkialun. Isännät eivät kuitenkaan tästä hätkähtäneet, vaan tulivat tasoihin parin minuutin päästä Jevgeni Malkinin ja Carl Hagelinin osumilla. Pittsburghin kahden maalin välillä oli vain 22 sekuntia.

Runsaan viiden minuutin aikana oli nähty jo neljä maalia, mikä oli finaalien uusi nopeusennätys. Aiempi ennätys oli vuodelta 1992, kun Pittsburgh ja Chicago latoivat yhteensä neljä maalia alle seitsemään minuuttiin.

Maalinteko tyrehtyi vähäksi aikaa alun ilotulituksen jälkeen, mutta San Jose siirtyi vielä ennen erätaukoa uudelleen johtoon Melker Karlssonin osumalla.

Seuraavaa maalia saatiin odottaa päätöserän loppuminuuteille. Pittsburgh haki vimmatusti tasoitusta ilman maalivahtia, mutta Joe Pavelski teki lopun haaveista runsas minuutti ennen loppua laukomalla kiekon tyhjään maaliin.

Jonesilla hikinen ilta

San Josen Joonas Donskoi ja Pittsburghin Olli Määttä jäivät pelissä ilman tehopisteitä. Donskoi pelasi 16 minuuttia ja laukoi kerran kohti maalia. Samat peliminuutit kerännyt Määttä yritti maalintekoa kahdesti.

Pittsburgh voitti laukaukset ylivoimaisesti 46-22, mutta Martin Jones San Josen maalilla oli kovassa vireessä. Pelin toiseksi parhaana palkittu Jones venyi kiekon tielle peräti 44 kertaa, kun toisessa päädyssä Matt Murray selvisi 18 torjunnalla. Parhaan pelaajan palkinnon sai kuitenkin vieraiden Couture, joka maalinsa lisäksi merkittiin toiseksi syöttäjäksi kahteen muuhun osumaan.

- Tämä joukkue ei ole luovuttanut kertaakaan tällä kaudella, eikä tee sitä nytkään, sanoi Jones pelin tauottua NHL:n nettisivujen mukaan.

- Matka on vielä pitkä, ja tästä tulee kova kamppailu, mutta me taistelemme loppuun asti.

Ottelusarja siirtyy seuraavaksi San Josen kotikaukaloon. Liigan mestaruuteen Stanley Cupiin vaaditaan neljä voittoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.