Sarja ei ole katkolla, mutta veitsi on kurkulla – JYPin kokoonpanossa hienosäätöä

Otteluvoitot ovat tasan, mutta HIFK on tarttunut napakalla otteella välieräpaikkaan.

ASETELMA: Vaikka JYP-HIFK onkin liigan ainoa puolivälieräsarja, joka ei tänään ole vielä katkolla, eletään tässäkin parissa kohtalon hetkiä. Kuudes ottelu pelataan huomenna Helsingissä, joten kaikki voi olla ohi "yhdessä yössä".

JYPin osalta tilanne on harvinaisen selkeä. Maanantaista pitää parantaa ja oikein reilusti. HIFK:lle riittää saavutetun tason säilyttäminen. JYP on toki raapaissut kaksi jatkoaikavoittoa, mutta neljän pelin kokonaisuudessa HIFK on ollut parempi ja tasapainoisempaa sekä monipuolisempaa jääkiekkoa esittänyt joukkue.

Loukkaantumisista ei tunnetusti pudotuspeliaikaan juuri hiiskuta. Elleivät vammat ole Nolan Yonkmanin ja Robert Rooban poissaolon syynä, voi JYPin sanoa säätäneen kokoonpanoaan pelaavampaan suuntaan. Juuso Vainio palaa takaisin ykköspariin Mikko Kaltevan rinnalle, Jaakko Jokinen puolestaan putoaa seitsemänneksi puolustajaksi. Rooban paikalle nelosketjuun nousee Micke Saari.

Rooban osalta puolivälieräsarja on ollut tahmea ja samaa voi sanoa Yonkmanista. Hänen poissaolonsa tarkoittaa kuitenkin sitä, että HIFK-riiviö Micke-Max Åsten saa enemmän mahdollisuuksia mellastaa.

Stadilaisten kokoonpanossa on vain yksi muutos, kun Saku Salmela korvaa kakkospakkiparissa Miihkali Tepon.

ARVIO: Vaakakuppin on kallistunut nyt HIFK:n suuntaan. Voitto tästä, sarja katkolle huomiseksi kotiin ja paraatimarssia välieriin. JYPin mahdollisuus piilee siinä, että se pääsee "rummuttamaan" omaa traktorilätkäänsä. Toistaiseksi se on onnistunut vain hetkittäin. HIFK tekee 3-4, JYP yhden tai kaksi.

SEURAA HEITÄ: Maalivahtien taistelu on ollut toistaiseksi HIFK:n heiniä. Aloittavan maalivahdin valinnassaan JYP luottaa odotetusti Jussi Olkinuoraan, joka vaihdettiin Eetu Laurikaisen hieman ennen maanantain ottelun puolivälissä. Päävalmentaja Marko Virtanen totesi, että kyse oli joukkueen herättelystä, mutta jokainen näki, ettei Olkinuoralla ollut paras iltansa. Tänään JYP sellaista tarvitsee.

HIFK on keskittynyt koko sarjan ajan pelaamiseen ja tekee varmasti niin tänäänkin, mutta voisi kuvitella Micke-Max Åstenia jonkin verran myhäilyttävän, kon Nolan Yonkman ei olekaan kokoonpanossa. Kun kissa on poissa, hiiret hyppivät pöydällä... Älkää lentäkö yllätyksestä selällenne, jos juuri Åsten ratkaisee tämän kamppailun.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .