Sarjakärkeä molemmista päistä

ASETELMA: Sarjan jumbosijalla majailevan HPK:n kauden alku tiedettiin vaikeaksi, kun joukkue joutuu pelaamaan peräti kymmenen vieraspeliä putkeen Rinkelinmäen remontin vuoksi. Tuskin kukaan kuitenkaan odotti näin nihkeää starttia. Kerho otti ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa vasta torstaina, kauden kuudennessa ottelussaan. SaiPa kaatui Lappeenrannassa 1-0. HPK:n vieraskiertuetta on JYP-kamppailun jälkeen jäljellä vielä kolmen ottelun verran. Kauden ensimmäinen kolmen pisteen potti antaa lisävirtaa, mutta reissaaminen ja jatkuvat tappiot ovat varmasti nakertaneet ritaripaitojen itseluottamusta.

JYP:n kotisaldo näyttää neljän Synergialla pelatun ottelun jälkeen puhdasta neljän voiton suoraa ja 12 pistettä. Lisäksi viiden edellisen kierroksen kuntopuntari kertoo vieraskaukalotkin mukaan lukien vain yhdestä tappiosta. Vaikka maalinteko on ollut välillä tervanjuontia, on sarjakärjen puolustuspeli ollut betonia. Viimeisen viiden ottelun aikana JYP:n verkkoon on tehty vain kuusi maalia.

Vierasjoukkueen sairaslistalla lienee ainoastaan pitkäaikaispotilas Janne Laakkonen. JYP:n tuvalla sen sijaan tungosta piisaa: hyökkääjistä sivussa ovat edelleen Jani Tuppurainen, Miika Lahti, Tuomas Vänttinen ja Samuli Piiroinen, jonka kausi on pahimmassa tapauksessa ohi. Puolustajista huilaavat Kalle Koskinen ja Ilkka Vaarasuo. Antti Jaatinen sen sijaan saattaa pelata ”nenä poskella”. Jos Jaatinen ei pelaa, kutsuu JYP D Teamista Henrik Forsbergin tai Esa Saksisen mukaan talkoisiin. Kumpikin pelasi D:n riveissä perjantai-iltana.

JYP:n maalinsuulla heiluu jälleen Sinuhe Wallinheimo ja hyökkäysketjuihin lienee luvassa pieniä muutoksia. Ässiä vastaan hyvin pelanneet ”nuorisorikolliset” Pekka Jormakka, Filip Riska ja Harri Pesonen jatkavat todennäköisesti yhdessä.

ARVIO: Jos HPK hakee Hippokselta pisteet, on kyseessä työtapaturma. Hurrikaanipaitojen alkukausi on ollut loukkaantumisten osalta repaleinen, vahvistunut pakkikalusto ei saa kiekkoa maaliin mistään, mutta silti JYP porskuttaa sarjan kärjessä. Se on kovan joukkueen merkki. Viitisen maalia JYP:lle, korkeintaan kaksi Kerholle.

SEURAA HEITÄ: JYP-pakkien on syytä pakata jälleen korvatulpat mukaan, kun S.W. Heimo palaa veräjänsä suulle. Wallinheimon alkukauden otteissa on ollut havaittavissa pientä epävarmuutta, joka tosin voi mennä myös huolimattomuuden piikkiin. Pekka Tuokkola asetti Ässät-otteluissa melkoisen standardin. Alavuden viilipytty oli itse varmuus, ja saattaakin olla että kauden kestäessä pelaavan maalivahdin paikasta syntyy vielä kivenkova kilpailu.

Eräs HPK:n harvoja onnistujia on ollut duunarihyökkääjä Jari Sailio. Mies taklaa, taistelee, repii ja raastaa ja on siinä sivussa saanut kultakypäränkin kutreilleen. Sailio (2+3) on ollut mukana viidessä HPK:n kahdeksasta maalista. Steve Kariya (1+1), Tony Virta (1+0), Ville Viitaluoma (0+0) Marko Tuulola (0+1), Mikko Mäenpää (0+1) ja J-P Laamanen (0+0), huhuu! Kausi alkoi jo!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.