Savilahti-Nagander vei SaiPan välieriin

Runkosarjan neljä parasta seuraa ratkovat jääkiekkoliigan mitalit. Neljänneksi pinnistänyt SaiPa lähetti JYPin puolivälieristä lomille voitoin 4-3.

SaiPa johti ottelusarjaa jo 3-0 ja oli kolmen peräkkäistappion jälkeen häviöllä loppuunmyydyssä Kisapuistossa vain 25 minuuttia ennen päätössummeria 1-3.

Isäntien hulppea viiden maalin kiri huipentui Per Savilahti-Naganderin voittomaaliin vajaat kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa.

- Tommi Jokinen ja Sami Venäläinen tekivät maalilla niin hyvää maskia, etten nähnyt lainkaan laukauksen menoa verkkoon, myhäili kahden maalin iltaa viettänyt ruotsalaispuolustaja.

SaiPan sinetin iski tyhjään jyväskyläläismaaliin pian kaksi vuosikymmentä SaiPaa edustanut Imatran Ketterän kasvatti Ville Koho, 32.

- Arvatkaa vain miltä tuntuu. Äänikin on mennyt. Oli hienoa nähdä kiekon kiertävän lopussa tyhjään maaliin, hehkutti Koho matalalla viskibassolla.

Kun SaiPa aloitti kirinsä Jesse Mankisen, Ville Hämäläisen ja Savilahti-Naganderin maaleilla kahdessa ja puolessa minuutissa, lähetti JYP maalilleen Sami Rajaniemen tilalle liigadebyyttiin 21-vuotiaan sveitsiläisen Dennis Saikkosen.

SaiPa kohtaa jo keskiviikkona käynnistyvissä välierissä runkosarjan voittaneen Kärpät. SaiPa ei ole pystynyt voittamaan oululaisia tällä kaudella.

- Tunnelma oli mahtava, muttemme ole voittaneet vielä mitään, korosti SaiPa-luotsi Pekka Tirkkonen.

SaiPa on saavuttanut yhden pronssin vanhassa SM-sarjassa. Tämä kausi vähintään sivuaa SaiPan kaikkien aikojen parasta sijoitusta neljällä liigavuosikymmenellä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.