Savolaisinvaasio, osa 2 - Siipirikko KalPa jatkamaan JYPin kotituskaa

Harjoitus- ja CHL-pelit mukaan lukien JYP on hävinnyt kauden kuudesta kotiottelustaan neljä.

ASETELMA: Se on tämän viikon savolaisinvaasio osa 2. Jukurit pistäytyi keskiviikkona hakemassa Hippokselta kolme pistettä ja tänään samaa temppua yrittää KalPa. Sillä on siihen erinomaiset mahdollisuudet, etenkin jos JYPin suoritustaso on samaa luokkaa kuin kaksi päivää sitten.

Kauden alun käyrä on ollut laskeva. HIFK-ottelussa JYP hiipui lopussa, vaikka pelasi toki kaksi erinomaista erää. Ilves kaatui lauantaina tehokkaan ylivoiman, vastustajaa korkeamman rutiinitason ja Anttoni Hongan pisterohmuilun avulla, mutta oli pelinä selvästi liiga-avausta heikompi. Jukureita vastaan ei sitten ollut enää mitään palaa.

JYPiä on riivannut odotetusti raskasjalkaisuus sekä heikohko maalivahtipeli. Jukurit-kohtaamisessa petti myös pakkikalusto. Jaakko Jokisella oli erikoisvaikea ilta ja kun pitkäaikaispotilas Mikko Mäenpään ohella kaimansa Kaltevakin puuttui rivistä, alkoi alakerran materiaalin kapeus näkyä. No, Jukureita vastaan materiaalivertailussa ei toki edelleenkään ollut suurta hätää, mutta mikkeliläisryhmä pelasi erinomaisen ottelun.

Hippos on ollut jostain syystä tällä kaudella JYPille vaikea paikka. Harjoitus- ja CHL-pelit mukaan lukien hurrikaaniryhmä on pelannut kuusi kotiottelua ja hävinnyt niistä neljä. Moiseen saldoon ei pidemmän päälle ole varaa.

Illan vastustaja on eräs liigan aktiivisimpia ja vikkeläjalkaisimpia joukkueita ellei aktiivisin ja vikkeläjalkaisin. JYP on tuonut kokoonpanoonsa lisää luisteluvoimaa sitten keskiviikon, kun Anton Stråka ja Micke Saari korvaavat Miika Lahden sekä Henri Tammisen nelosketjussa. Mikko Kaltevan odotettua nopeampi paluu takalinjoille auttaa pelin avaamisessa paineen alta. Tässä oli Jukureita vastaan suuria vaikeuksia.

KalPaa ennen liigastarttia riivannut järisyttävä loukkaantumissuma on hellittänyt hieman, mutta vain hieman. Sivussa ovat edelleen Mikael Seppälä, Valtteri Parikka, Topi Piipponen, Alexandre Texier, Joni Ikonen ja Alexander Ruuttu. JYPiltä puuttuvat Mäenpään ohella Markus Jokinen ja Henri Kanninen.

ARVIO: Siipirikkoudestaan huolimatta KalPa on aloittanut kauden pirteästi ja kaapinut kolmesta ottelusta kasaan kuusi pistettä. Omiin on eksynyt vain kuusi kiekkoa, viisi vähemmän kuin JYPillä. KalPa pystyy rääkkäämään JYPiä vauhtikiekollaan, mutta kuten Jukurit osoitti, trap silloin, toinen tällöin ei ole välttämättä pöllömpi idea. KalPa voittaa 3-1 tai 3-2.

SEURAA HEITÄ: JYPin alkukauden ilonaihe on ollut tutkapari David Tomasek - Jerry Turkulainen. Ketjuun on haettu kolmatta lenkkiä koko ajan, osin loukkantumistenkin vuoksi. Keskiviikkona ketjussa viiletti Robert Rooba ja virolainen näytti sopivan trioon mallikkaasti. Toisaalta Rooban luisteluvoimalle voisi olla paljon huutavampi tarve hurrikaanipaitojen muissa hyökkäyskolmikoissa.

KalPa menetti siirtomarkkinoilla viime kauden kolme tehokkainta puolustajaansa Mathew Maionen, Juuso Riikolan ja Santeri Lukan. Näin neljättä liigakauttaan aloittelevalle Otto Leskiselle on tarjolla vastuuta kahmalokaupalla. Vastuuseen Leskinen on myös tarttunut. Peliaikaa on kertynyt yli 23 minuuttia ottelua kohden ja pistesaldo 1+2 oikeuttaa kilpipaitojen sisäisen pörssin kärkipaikkaan. Hyvin liikkuva Leskinen muodostaa tasapainoisen ykköspakkiparin kokeneen Ryan Wilsonin kanssa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .