Se on siinä! KeuPa on Mestiksen mestari!

Keuruun KeuPa on voittanut Jääkiekon Mestiksen mestaruuden. Mestaruus ratkesi kuudennessa finaalisarjassa Turussa. Ottelu päättyi KeuPan 1–2 jatkoaikavoittoon.

KeuPa HT rankaisi heti ensimmäisestä TuTon ottamasta jäähystä. TuTon Anssi Virkille vihellettiin kahden minuutin jäähy kampituksesta 35 sekunnin pelin jälkeen. Virkki ehti kärsiä rangaistusta 43 sekuntia, kun KeuPan Sebastian Kauppila viimeisteli ylivoimamaalin. Maalin esityöstä vastasivat Markus Jokinen ja Samuli Ratinen.

TuTo tuhrasi mahdollisuutensa tehottomaan ylivoimapeliin. Ensimmäisessä erässä sillä oli kaksi ylivoimaa, mutta turhan hitaasti kiekkoa liikuttanut kotijoukkue ei päässyt edes kunnon maalipaikkoihin.

Kun lisämaaleja ei avauserässä nähty, ensimmäiselle erätauolle mentiin numeroissa 1–0.

TuTo tasoitti pelin toisessa erässä ajassa 27.38 Aki Keinäsen maalilla. Syöttäjiksi merkitti Aki Juusela ja Juho Virtanen.

Toisen erän lopussa TuTo kävi aina tolpassa asti, kun se pelasi ylivoimaa. Toiselle erätauolle lähdettiin kuitenkin tasatilanteessa.

Kolmas erä oli KeuPan hallintaa, mutta lukuisista maalipaikoista johtomaalia ei syntynyt. Jatkoerään mentiin tilanteesa 1–1.

Ensimmäisessä jatkoerässä ratkaisua ei täytynyt odotella kuin reilut neljä minuuttia, kun KeuPa teki ratkaisevan voittomaalin. Maalin iski Teemu Huttu maalivahdin eteensä tarjoumasta irtokiekosta. Voittomaalin pohjusti päädystä kiekon Hutulle kaivanut KeuPa HT:n hyökkääjä Samuli Ratinen.

Neljäs kausi sanoi toden

KeuPa HT:lle kausi Mestiksessä oli seurahistorian neljäs. Kaudella 2013–14 seura pelasi vielä kotimaan kolmannella sarjaportaalla Suomi-sarjassa. Huonon taloustilanteen takia KeuPa HT suunnitteli jopa luopuvansa sarjapaikasta, mutta pystyi varainkeruukampanjan avulla pelaamaan kauden läpi.

Noin 10 000 asukkaan Keuruulla Jääkiekkoliiton korkeimman sarjaportaan mestaruuden voittaminen oli suuri tapaus. Sen tiesi Ylen haastattelema KeuPa HT:n päävalmentaja Mikko Heiskanenkin.

– Katsokaa keuruulaisten (kannattajien) kulmaa. Siinä on kaikki, Heiskanen osoitti Turun Kupittaan katsomoa.

Myös KeuPa HT:n tehohyökkääjä Markus Jokinen korosti, että mestaruus oli Keuruun yhteinen asia.

– En ole jääkiekossa mitään voittanut. Nyt (mestaruus) menee pieneen kylään, Jokinen huokaili.

Ratkaisumaalin tekijä Huttu oli jatkoerässä oikeaan aikaan oikeassa paikassa.

– Kaikista tärkein maalini, Huttu listasi.

TuTon päävalmentaja Miika Elomo oli tappion jälkeen apea.

– Pettymys on kova. KeuPa on mestari, Elomo huokaisi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.