Se siitä sitten, JYP – Hurrikanikausi päättyi rajuun pettymykseen

Puolivälieräsarja Jyväskylä-Helsinki ei jättänyt jossitteluille sijaa. Helsinki oli parempi, raikkaampi ja intohimoisempi.

Ehkä kuudennen puolivälierän loppuhetkien JYP-mylläköinti oli jollain tavalla kuvajainen hurrikaanikaudesta 2017-18. JYP kyllä yritti, kimmersi ja taisteli, mutta ihan ei riittänyt. Mestaruuteen päättynyt CHL-taivalta lukuun ottamatta näin kävi liian monen iltapuhteen aikana.

Se vesitti JYPin top 2 -tavoitteen runkosarjaan ja se vesitti haaveet välieristä ja sitä kautta mestaruuden tavoittelusta.

- Kyllä tämä oli tosi kova sarja. En jaksa muistaa, koska olisi puolivälierissä ollut näin kova vastustaja, JYPin päävalmentaja Marko Virtanen totesi.

Eikä auttanut mikään. Runkosarjan loppusuoralla oli pakko jossitella. Vielä neljä kierrosta ennen maalia JYP oli hyvinkin kakkossijassa kiinni, mutta se karkasi.

- Kyllä se tietysti harmittaa näin jälkikäteen. HIFK oli viimeisen 20 kierroksen ajan liigan paras joukkue ja kyllä sen näki tässä sarjassa, Virtanen antoi tunnustusta vastustajalle.

Ratkaisuottelun ratkaisu oli JYPin kannalta raastava. Hurrikaaniryhmä oli koko illan pelissä hyvin mukana, esitys oli koko puolivälieräsarjan tasapainoisin. Juha-Pekka Haataja iski HIFK:n  2-1-voittomaalin toisen erän puolivälissä kahden miehen ylivoimalla. Miha Verlic oli ottanut ensin kakkosen kampituksesta, kapteeni J-P Hytönen 2+2 korkeasta mailasta.

- Ihan oikein vihelletty, pitikin ottaa pois, Virtanen sanoi.

"Ei tarvitse pyytää anteeksi"

JYP ei taatusti himmaillut, mutta jotenkin jäi useita kertoja sellainen tunne, että iäkkäästä koneesta ei saatu ihan kaikkia olemassa olevai hevosvoimia irti. Päävalmentaja oli eri mieltä.

- Kyllä sieltä kaikki irti saatiin. Jokainen peli on eriluonteinen, Virtanen sanoi.

- Keneltäkään ei tarvitse pyytää anteeksi ja peiliin voi katsoa. Kaikki kivet käännettiin ja tässä oli tulos. Vastustaja oli äärimmäisen laadukas, tulette huomaamaan sen.

Mitä HIFK:lla oli sellaista, mitä JYPillä ei ollut?

- Aika vaikea sanoa. Maalin pelejähän nämä olivat.

Jos sanon, että siellä oli enemmän raikkautta ja intohimoa, niin onko se hakoteillä?

- Jos katsot vaikka meidän eilisen pelin alun, niin ei se raikkaudesta ja yrittämisestä jäänyt kiinni. Pelien sisällä hyvin voimakkaita hallintajaksoja puolin ja toisin.

Kone vaatii virittämistä

JYPin joukkueen perusrunko ei ainakaan voimassa olevan sopimustilanteen perusteella juuri muutu. Vakionaamoista ykkösvahdin vastuuta kantanut Jussi Olkinuora sekä kultakypärä Antti Suomela poistuvat rivistä, mutta sopimuksia on parisenkymmentä.

Hurrikaani ei siis kovin vahvasti uudistu. Onko se hyvä vai huono asia?

- Se on ensi kauden asia. En halua sillä spekuloida millään tapaa. Uusi kausi on uusi kausi, Virtanen päätti.

Traktorin kone lienee siis jatkossakin vanha tuttu. Nähtyä parempi menestys vaatii väkevää virittämistä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .