Se tuli kalliiksi, mutta kuinka kalliiksi? – Kolme miestä putosi rivistä

Kun ei tätä kirjoitettaessa tarkempaa tietoa ole, eikä ehkä ihan heti edes tule, herättää JYPin Porin reissu ennen muuta yhden kysymyksen: kuinkahan kalliiksi se hurrikaanipaidoille tuli?

Joukkueen tämän kauden paras puolustaja Juuso Vainio sekä eräs koko liigan tämän hetken parhaista maalivahdeista, Eetu Laurikainen, joutuivat kumpikin jättämään kaukalon toisessa erässä. Kumpikaan ei palannut peliin enää kolmannessa.

Kolmannen erän lopulla loukkaantui vielä Eric Perrin, joka löi päänsä laitaan Jyri Marttisen taklauksen jälkeen. Taklauksessa ei tosin ollut mitään sääntöjen vastaista, mutta Perrinin olemuksesta päätellen pää kolahti melkoisen ilkeästi.

Laurikaisen kohdalla tilanne ei liene erityisen huolestuttava, kun mies jäi kuitenkin vaihtopenkille seuraamaan ottelun loppuun ja oli 4-3-voiton jälkeen jäällä taputtelemassa virkaveljeään Joona Voutilaisesta. Tuomas Huhtasen taklauksen seurauksena kentältä poistuneesta Vainiosta on paha mennä sanomaan mitään.

Mutta sekä Vainion että Perrinin ja etenkin Laurikaisen hurrikaaniryhmä tarvitee täydessä taisteluvalmiudessa, mikäli se mielii jatkaa pelejään runkosarjan tai varsinkin sääliplayoff-kierroksen jälkeen.

Yonkman järjesti, Immonen ratkaisi

Ottelun alkuun Ässät näytti siltä, mitä se onkin, vailla todellista panosta pelaavalta sarjajumbolta. Robert Rooban iskettyä JYPin 3-0-johtoon toisessa erässä meno kuitenkin muuttui. Hurrikaaniselkä oikeni hieman ja Vainio sekä Laurikainen joutuivat jättämään leikin kesken.

Jouka Juhola oli laukonut kaikessa rauhassa 1-3-kavennuksen hieman ennen kuin Voutilainen luisteli maalin suulle. Saku Salmelan 2-3-kavennuksessa oli sellaista hajua, että se meni kenties kylmälle maalivahdille helpohkosti. Tai ainakin sellaista, että tulikuuma, täysin pelin sisällä ollut veskari olisi saattanut kiekon poimia.

Yhtäkkiä huvennut johto sekoitti JYPin ja ex-JYP Mikko Salmio iski Ässät tasoihin heti kolmannen erän alkuun. Jarkko Immonen kuitenkin viimeisteli 4-3-voittomaalin neljä ja puoli minuuttia Salmion osuman jälkeen.

Kiekon tarjosi Immoselle lapaan JYPin avausmaalin laukonut David Tomasek, mutta koko tilanteen käynnisti hyvällä nousullaan erinomaisen iltapuhteen huhkinut Nolan Yonkman. Syöttöpisteen lisäksi pakkijärkäleelle kirjattiin tilastoihin +3 ja yi 23 minuuttia peliaikaa.

Muutakin huolenaihetta

Kolme pistettä oli toki JYPin kannalta se illan tärkein anti, mutta muitakin huolenaiheita nousi esiin loukkaantumisten ohella. Kuusi kaksiminuuttista oli ehdottomasti liikaa, niistä joku parempi joukkue olisi rankonut kovemmalla kädellä.

Lisäksi Ässillä oli neljä pelaajaa sairastuvalla ja tyhjennysmyynneissään se luopui kaikkieen seitsemästä pelaajasta. Hyökkääjä Mikael Saha pelasi poikkeuksellisesti puolustajana ja pakkipää harveni entisestään, kun Juuso Ketola loukkaantui ottelun ensimmäisessä erässä.

Näin rampa sarjajumbo kiskoi itsensä kolmen maalin takamatkalta tasoihin. Kas siinäpä miettimisen aihetta.

JYPin ottelut jatkuvat perjantaina, kun Hippokselle saapuu KooKoo. Taistelussa viimeisestä pudotuspelipaikasta hajurako Sportiin on nyt kolme pistettä ja KalPaan kuusi. Sport on pelannut kaksi ottelua JYPiä enemmän.

 

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .