Selostajalle ei kerrottu sopimuksen lopusta

JYP:n liigaotteluita Radio Jyväskylän kanavalla selostanut Anssi Ritari joutuu sivuun. Kukaan ei kertonut asiasta miehelle itselleen, vaan hän luki sopimuksen päättymisestä tiistaina Keskisuomalaisen verkkopalvelusta.

Ritarin siirtyminen sivuun pitää sisällään tulkintaerimielisyyksiä. Selostajalla ja Radio Jyväskylän omistavalla SBS Medialla oli sopimus, joka kattoi viime talven ja sisälsi option myös seuraavasta kaudesta.

Optio ei kuitenkaan astunut voimaan. Osapuolet eivät missään vaiheessa edes keskustelleet sen käyttämisestä. Ritari ja hänen työnantajansa näkevät tilanteen täysin eri tavoin.

– Sopimuksen mukaan SBS:n edustajan piti ottaa minuun asian tiimoilta yhteyttä 30.4.2008 mennessä. Kun kukaan ei näin tehnyt, olen kuvitellut, että kaikki on kunnossa ja homma jatkuu entiseen malliin, Ritari ihmetteli tiistaina.

– Olen valmistautunut tiukasti uuteen JYP-kauteen ja rakentanut asiat toisen työnantajani Urheilukanavan kanssa niin, että ei tulisi päällekkäisyyksiä Mestis- ja salibandyselostusten kanssa. Nyt minulta on lyöty jalat alta.

Työnantajalla vastakkainen näkemys

SBS:n cityradioiden ohjelmapäällikkö Juha Koivunen ja Radio Jyväskylän toimituspäällikkö Pertti Perämäki tulkitsivat optiosopimuksen toisin.

– Koska Ritarista ei kuulunut keväällä mitään, päättelimme, että hän ei halua jatkaa. Niinpä aloimme etsiä uutta selostajaa, Koivunen totesi.

Ritarin paikan JYP-selostajana ottaa toinen keskisuomalaisille tuttu radioääni Timo Lievemaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Radio Jyväskylä vaihtaa lätkäselostajaa