Siirtoaika umpeutui – Vatanen jää Anaheimiin

NHL:n siirtoaika umpeutui keskiviikkona kello 22 Suomen aikaa. Tiedot Pohjois-Amerikasta kertoivat, että Anaheim Ducks olisi ollut valmis neuvottelemaan sopivan tarjouksen tullen 22-vuotiaan puolustajan Sami Vatasen siirrosta muualle, mutta sellaista ei lopulta nähty.

Näin JYP-kasvatti jää ankkaorganisaatioon ja tällä haavaa asemapaikkana on farmijoukkue Norfolk Admirals. Heti olympialaisten jälkeen farmiin lähetetyn Vatasen tie NHL:aan mutkistui entisestään tiistaina, kun Anaheim hankki jo entisestään vankkaan puolustukseensa Dallasista konkari Stephane Robidasin.

Vatasesta tulee kuluvan kauden jälkeen rajoitettu vapaa agentti, joten hänen NHL-kohtalonsa on vahvasti Ducksin käsissä. Muuut seurat voivat toki tarjota sopimusta Vataselle ensi kesänä, mutta Anaheim voi pitää puolustajan riveissään tarjoamalla saman summan. Lisäksi Vatanen on NHL-ympyröissä sen verran marginaalinen pelaaja, että tarjouksia muilta seuroilta ei välttämättä tule. Toki Ducks voi kaupata Vatasen oikeudet muualle kesällä, kun siirtoikkuna jälleen avautuu.

Anaheimilla on yhden suunnan sopimus kahdeksan puolustajan kanssa ensi kaudesta jo tässä vaiheessa, joten vakiopaikan nappaaminen kalifornialaisseuran puolustuksesta on äärimmäisen haastavaa.

Eräs vaihtoehto on uuden vauhdin hakeminen Euroopasta, ellei tilanne helpotu kesän siirtomarkkinoilla. Kaksi kautta vanhalla mantereella tekisi Vatasesta rajoittamattoman vapaan agentin 1.7.2016 lähtien, sillä hän täyttää vajaata kuukautta aiemmin 25 vuotta. Silloin hän voisi neuvotella NHL-sopimuksesta minkä tahansa seuran kanssa ilman mitään sidoksia Anaheimiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.