Simo Luukkainen valmentajaksi jääkiekon Suomi-sarjassa pelaavaan Liikunnan Riemuun

Viime kaudella JYPin A-junioreissa ja Viron alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa valmentanut Luukkainen ottaa ensimmäistä kertaa vastuulleen aikuisten joukkueen.

30-vuotias Simo Luukkainen on ehtinyt toimia jääkiekkovalmentajana jo 15 vuotta. Takana on yhdeksän vuoden projekti JYPin eri ikäluokissa. Menneen kauden hän toimi JYPin A-junioreissa apuvalmentajana ja Viron alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa päävalmentajana. Nyt Luukkainen siirtyy Suomi-sarjassa pelaavan Liikunnan Riemun päävalmentajaksi.

– Olen aiemminkin vähän ollut Riemussa apuna, mutta periaatteessa tämä on ensimmäinen kerta, kun valmennan aikuisten joukkuetta. Mutta en usko, että suuria muutoksia on odotettavissa. Aika samanlaista se valmentaminen on pelaajien iästä riippumatta, Luukkainen arvioi.

Ensi kaudella Jyväskylän jääkiekkokartta näyttää erilaiselta, sillä Mestiksestä pudonneen JYP-Akatemian toiminta lopetettiin. Päätöksellä saattaa olla vaikutuksia myös Riemun toimintaan. 

– Ainakin se vaikutus sillä on, että nyt Suomi-sarjan paikallisotteluissa Riemun ja D-Kiekon välillä kamppaillaan kaupungin kakkosseuran asemasta JYPin takana. Riemun pelaajamateriaali koostuu ensi kaudellakin pääosin yliopisto-opiskelijoista, mutta katsotaan nyt rauhassa, mihin Akatemiassa pelanneet pelaajat suuntaavat, Luukkainen kertoo.

Riemu pelasi viime kaudella ensimmäistä kertaa Suomi-sarjassa. Pienellä budjetilla operoivalle seuralle sarjapaikan säilyttäminen oli iso juttu. Lopulta Riemu oli 16 joukkueen sarjassa sijalla 11, D-Kiekko yhdeksäs. Pudotuspeleihin kumpikaan seura ei siis aivan yltänyt. Joukkueharjoittelun tulevaa kautta varten Riemu aloittaa elokuussa, mutta uuden valmentajan toimintatapaa ajettiin sisään jo pääsiäisen jälkeen neljän jääharjoituksen verran. 

– Harjoituksissa kartoitettiin hieman ensi kauden joukkuetta, vaikka se lopulliseen muotoon rakentuukin vasta kesän lopulla. Tärkeintä oli kuitenkin ajaa sisään pelillisiä ideoitani ja omaa toimintakulttuuriani. Ne asiat saavat nyt rauhassa muhia pelaajien päässä kesän ajan. 

Yliopisto-opiskelijoiden lisäksi Riemun jääharjoituksissa nähtiin kentällisen verran KeuPa/Pelikaanit-pelaajia. KeuPa/Pelikaanit on Mestiksessä pelaavan KeuPan ja Vaajakosken Pelikaanien yhdistetty A-nuorten sarjassa pelaava joukkue.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .