Sormenpurija sivussa, puolustajakolossi palaa

ASETELMA: JYP oli lauantaina Porissa väkevä. Ensimmäisen kerran tässä sarjassa. Hurrikaanipaidat olivat fyysisiä, päättäväisiä ja tarvittaessa myös härskejä. Lisäksi viisikkopelaaminen oli paremmalla tasolla kuin kertaakaan aiemmin tässä sarjassa. Etäisyydet eivät karanneet valovuosien mittaisiksi ja kiekko kulki lavasta lapaan.

Mitään valtavaa muodonmuutosta JYPissä ei tapahtunut, kysymys oli lähinnä siitä, että joukkue toteutti pitkästä aikaa pelitapaansa kuten se parhaiten osaa. Sen kummempia kommervenkkejä ei tarvita tänäänkään, mutta pystyykö JYP pitämään lauantain tasonsa ja ennen kaikkea patapaitojen hermoja raastavan asenteensa?

Ottelusarjassa Ässät on 3–1-johtonsa vuoksi edelleen kuskin paikalla, mutta hurrikaanipaidat ovat ilmoittautuneet mukaan taisteluun. Jämäkkää taklauspeliä ja vihellysten jälkeistä nenän hieromista nähdään varmasti tälläkin kertaa. Tämän henkien taistelun JYP lauantaina vei ja naapurin lämmittäminen on merkittävässä osassa tänäänkin.

JYPin kokoonpanosta puuttuvat pitkäaikaispotilas Jari Jääskeläisen lisäksi Olli Sipiläinen, Mikko Kalteva ja Max Wärn. Ässiltä on sivussa ainoastaan edellisessä ottelussa Henri Auvista sormeen purrut Michael Ryan, jonka avovaimo synnytti tänä aamuna perheen toisen lapsen. Jostain käsittämättömästä syystä Ryanin lauantainen tempaus ei johtanut pelikieltoon eikä edes kurinpitokäsittelyyn.

ARVIO: Hurrikaanipaitojen alkurynnnistys sanelee paljon. Jos JYP iskee avausmaalin, se on hyvin lähellä voittoa. Nykäistään tulosvetolappuun 2–3 maalia JYPille, 1–2 Ässille. Jatkoaikakaan ei ole mahdottomuus.

SEURAA HEITÄ: KalPa-ottelussa helmikuun lopulla loukkaantunut puolustaja Olli Malmivaara on jälleen kokoonpanossa mukana. Parimetrisen kolossin paluu on JYPin takalinjoille tervetullut lisä. Malmivaaran edellisestä ottelusta on kuitenkin aikaa yli kuusi viikkoa. Niin pitkän pelitauon jälkeen hyppääminen suoraan playoff-sykkeeseen on vähintäänkin haastava tilanne.

Lukosta kesken kauden Ässiin siirtynyt hyökkääjä Eero Elo iski edellisessä kamppailussa porilaisten ainokaisen. Lisäksi Elo laukoi lujasti yläputkeen kolmannen erän alussa. Tilanne tarkistettiin videolta, mutta JYPin onneksi kiekko ei käynyt maalissa. Elo heilutti verkkoa myös Ässien edellisellä Hippoksen vierailulla perjantaina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.