Sport ratkaisee JYPin pudotuspelikohtalon torstaina – katso tästä, mitkä vaihtoehdot ovat

JYPin tämän kevään pudotuspelikohtalo ratkeaa torstaina ottelussa Pelicans–Sport. JYP on ennen tätä ottelua kymmenentenä eli viimeisellä pudotuspelipaikalla ja Sport pisteen perässä sijalla 11.

JYP ei enää torstaina pelaa, sillä sen runkosarjataival päättyi tiistaina.

Päästäkseen pudotuspeleihin Sport tarvitsee vähintään kaksi pistettä – eli voitolla, joko varsinaisella peliajalla tai jatkoajalla, Sport tiputtaa JYPin jatkosta.

Jos Sport häviää tai saa jatkoajalta vain yhden pisteen, se ei pääse JYPin ohitse. Sarjataulukossa pisteiden jälkeen tarkistetaan ensin kolmen pisteen otteluvoitot, joita sekä JYPillä että Sportilla on 17. Tämän jälkeen tarkastellaan maalieroa: JYPin maaliero ennen torstain ottelua oli pakkasella kymmenen maalia, Sportilla 19. Jos näidenkään lukujen jälkeen selkoa joukkueiden paremmuudesta ei olisi, katsottaisiin vielä tehtyjen maalien määrä ja lopuksi joukkueiden keskinäiset ottelut.

  3 pisteen voitotTasapelitLisäpisteet jatkoajaltaHäviötTehdyt maalitPäästetyt maalitPisteet
10.JYP1719122414515582
11.Sport1719112318120081

 

Sarjakolmosen Pelicansin panos runkosarjan päätösottelussa on taata se, ettei sitä pisteen perässä väijyvä TPS pääse pudottamaan lahtelaisia neljänsiksi.

 

Sijalle 10 selviytyvä joukkue pelaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, jonka ottelupäivät ovat tulevana viikonloppuna lauantaina ja sunnuntaina sekä tarvittaessa tiistaina. Pudotuspelien ensimmäiseltä kierrokselta pääsee jatkoon kahdella otteluvoitolla.

Ensimmäisen pudotuspelikierroksen vastustaja voi olla mikä tahansa joukosta HIFK, Lukko ja Ilves. Tällä hetkellä sijalla seitsemän on Lukko. Kaikki kolme joukkuetta pelaavat vielä torstaina, muun muassa Ilves ja Lukko kohtaavat keskenään.

Ensimmäiseltä pudotuspelikierrokselta puolivälieriin menee kaksi joukkuetta, joista huonommin sarjataulukossa sijoittunut kohtaa suvereenisti runkosarjan voittaneen Kärpät. Puolivälierät alkavat torstaina 21. maaliskuuta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .