St. Louis katkaisi Dallasin tien pitkäksi venyneessä ottelussa – Hintzin, Heiskasen ja Lindellin pelit päättyvät

St. Louis Blues katkaisi Dallas Starsin kauden jääkiekkoliiga NHL:n pudotuspelien toisella kierroksella. St. Louis ylsi kotiareenallaan 2–1-voittoon toiseen jatkoerään venyneessä ottelusarjan seitsemännessä ottelussa ja eteni sarjan länsilohkon finaaleihin otteluvoitoin 4–3.

Bluesin ratkaisija oli kolmosketjun hyökkääjä Patrick Maroon ajassa 85.50. Bluesin 19-vuotias hyökkääjä Robert Thomas laukoi kiekon Tyler Bozakin voittaman aloituksen jälkeen ylärimaan, josta kiekko kimposi Dallas-vahti Ben Bishopin kautta maalin edustalle. Maroonille jäi helppo työ sutia voittomaali tyhjään maaliin.

–  Teemme tuollaisia aloituspelejä koko ajan. Bozak voitti aloituksen, Thomas teki loistavan liikkeen ja minä löysin irtokiekon. Se oli melko lipevä maali, St. Louisissa syntynyt Maroon tunnelmoi NHL:n verkkosivuilla.

NHL:n länsilohkon finaalipaikka on St. Louisille ensimmäinen sitten kauden 2015–16. Joukkue ei ole koskaan voittanut NHL:n himottua voittopokaalia Stanley Cupia.

Erityislaatuisen St. Louisin kaudesta tekee se, että joukkue oli koko NHL:n hännillä vielä tammikuun alussa. Joukkue on kuitenkin kääntänyt tyystin kautensa ja noussut päävalmentaja Craig Beruben ja tulokasmaalivahti Jordan Binningtonin johdolla pokaalijahtiin.

Tällä kaudella Dallasin ehdottomiksi avainpelaajiksi nousseiden Miro Heiskasen, Roope Hintzin ja Esa Lindellin kaudet NHL:ssä päättyivät. Tappio St. Louisille oli suomalaiskolmikolle ja Dallasille karvas, sillä joukkue johti ottelusarjaa 3–2.

Bishop torjui ratkaisuottelussa Dallasin maalinsuulla 52 kertaa. St. Louis voitti laukaukset ottelun toisessa ja kolmannessa erässä peräti 31–4.

–  Maalivahtimme oli loistava, monilla pelaajistamme oli hyviä pelejä, mutta mielestäni Blues oli kokonaisuudessa parempi joukkue. He paransivat otteitaan kuudennessa ja seitsemännessä ottelussa ja me poljimme tavallaan paikoillamme, Dallasin päävalmentaja Jim Montgomery tunnusti.

Ainoana ilman suomalaispelaajia operoivana joukkueena NHL-kevättään jatkava St. Louis kohtaa lohkofinaaleissa voittajan ottelusarjasta San Jose–Colorado, jossa otteluvoitot ovat 3–3.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.