Sulttaanin paluu kaukana kaakossa – "Olihan se hienoa!"

Kahdeksan vuotta, neljä kuukautta ja neljä päivää ennätti vettä Tourujoessa virrata ennen kuin Jarkko Immonen pukeutui ensimmäisen kerran hurrikaanipaitaan sitten kevään 2009.

Tuolloin käsillä oli ratkaisevaksi muodostunut neljäs finaali Oulun Raksilassa. JYP vei ottelun 5-2 ja ottelusarjan puhtaasti 4-0. Immonen ja kumppanit tuulettivat seuran historian ensimmäistä mestaruutta.

Sen jälkeen "Rantasalmen sulttaanin" tie vei Kazanin kautta Nizhni Novgorodiin ja sieltä edelleen Zugiin. Liki vuosikymmenen taipaleen aikana palkintokaappi komistui maailmanmestaruudella, KHL-mestaruudella ja kahdella olympiapronssilla.

Koko ajan oli selvää, että seuran omistajaportaaseen viime maaliskuussa liittynyt Immonen palaa vielä Jyväskylään. Kolmivuotisen sopimuksen ensimmäinen ottelu näki päivänvalon elokuisena perjantaina Imatralla, korkeintaan puolityhjässä jäähallissa, jonka kapasiteetti on 1200 katsojaa.

35-vuotias veteraani ei ole koskaan halunnut tehdä itsestään numeroa. Oliko jopa sopivampaa suorittaa "Sulttaanin paluu" ikään kuin tutkan alla, kaukana kaakossa, kuin kaiken polttopisteessä Hippoksella?

- No enpä tiedä, onko sillä niin väliä. Peliin sitä yrittää aina keskittyä kuitenkin, Immonen tuumasi JYPin kaadettua KooKoon 4-2 Imatran harjoitusturnauksen avausottelussa.

- Olihan se tietysti hienoa, mutta nämä ovat vasta näitä alkupelejä... Tosipelien lähestyessä fiilis varmasti nousee, hän lisäsi.

"En mä niitä pinnoja mieti"

Ensimmäinen tosipeli (vai "tosipeli") ja paluu Hippokselle on edessä viikon kuluttua, kun JYP korkkaa CHL-sesonkinsa. Vieläpä Immosen kahden edelliskauden seuraa Zugia vastaan.

- Hieno kohtaaminen ja varmaan sitä ensi viikolla jo aika lailla odottaa. Mutta ei ole vielä tullut mieleen, Jani Tuppuraisen ja Juuso Puustisen kanssa JYPin ykkösketjun muodostanut Immonen huikkasi.

Kolmikossa on ainesta vaikka minkälaisiin urotekoihin alkavan kauden liigajäillä. Tuppurainen on takuuvarma 35-40 pisteen mies, Puustinen nihkeästä viime kaudesta huolimatta potentiaalinen 20-25 maalin kaveri.

- Hyvin tuntuu homma toimivan ja varmaan tällä kolmikolla mennään niin kauan kun se toimii. Mutta hyviä jätkiä tuolla on koppi täynnä, Immonen sanoi.

Immonen paukutti viimeisimmällä liigakaudellaan peräti 24+41=65 pistettä. Toisaalta viime kauden saalis Zugissa oli Immosen kriteereillä melko vaatimaton 12+14=26. Keskisuomalaisen kiekkokansan odotukset tältä kaudelta ovat varmasti lähempänä 60 kuin 26 paunaa.

- En mä niitä pinnoja mieti, vaikka tulosta totta kai odotetaankin. Tärkeintä on, että voitetaan. Siinä pyrin tietysti auttamaan joukkuetta kaikilla mahdollisilla tavoilla, hän ilmoitti.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .