Suoraviivaisemmat savolaiset hurrikaanipaitoja haastamaan

ASETELMA: JYP linjasi ennen europelien alkamista tavoitteekseen lopputurnauspaikan ja nyt se on otettavissa. KalPan kellistäminen tänään Hippoksella ja huomenna Niiralan montussa vie hurrikaanipaidat varmuudella Berliiniin. Voi olla, että vähempikin riittää.

Kumpikin joukkue retkeili viikko sitten Tshekissä. JYP hävisi Sparta Prahalle voittomaalikisassa ja kaatoi Pirati Chomutovin varsinaisella peliajalla. KalPan saldo puolestaan oli suora tappio Spartalle ja voittomaalikisassa käkeen Piratilta. Tämä tuhosi savolaisten haaveet loppukaronkasta, joten jäljellä on enää vain naapurin kiusaamisen riemu.

Sitä KalPa epäilemättä tänään myös esittää. Vuosia äärimmäisen kiekkokontrolllin nimiin vannonut kulmapyöritysjoukkue pyrkii tätä nykyä pelaamaan suoraviivaisempaa jääkiekkoa. Jalkoja joukkueella siihen hyvinkin on, mutta erityisen fyysiseksi ryhmäksi kilpipaitoja ei edelleenkään voi sanoa. Jos Hippoksen joustokaukalossa ryhdytään tosissaan ryskämään, se on JYPin etu. Slovan Bratislava osoitti taannoin, että kiekottomana alhaalla makaava, teräviin vastaiskuihin kykenevä joukkue on hurrikaaniryhmälle pahinta myrkkyä. JYP hyökkää rohkeasti koko viisikon voimin ja välillä viisikko ajaa liian syvälle. Silloin naapurilla on hyvät saumat kipaista karkumatkalle. Eri asia on, pystyykö tai haluaako KalPa pelata tällaista jääkiekkoa.

JYPin sairastuvalla tilanne on jo pitkään ollut hyvä, sivussa on ainoastaan viimetalvista polvivammaansa paranteleva Jari Jääskeläinen.

ARVIO: Vuodenaikaan nähden välillä häkellyttävänkin valmista peliä esittänyt JYP on on suosikki. Kotiijoukkueen materiaali on myös leveämpi, ratkaisijoita löytyy neljään ketjuun. JYP iskee 3-4 maalia KalPan jäädessä yhteen tai kahteen.

SEURAA HEITÄ: Tshekkipolkija Petr Hubacek on aina ollut enemmän työmies kuin pistenikkari, mutta loppukesän europeleissä hän on edennyt yli piste per peli tahtia, kun neljän ottelun saldo on 1+4. Hubacek ei pelannut hurrikaaninutussa viime viikonloppuna, kun maajoukkuekomennus vei miehen Prahan ja Chomutovin sijaan Pardubicen EHT-turnaukseen.

KalPa pestasi heinäkuun lopulla 24-vuotiaan kanadalaisen Luke Pitherin, jonka toivotaan Kuopiossa astuvan ykkössentterin saappaisiin. Pither on kätevä kaveri hyökkäyssuuntaan, mutta puolustuspelaamisessa on vielä tekemistä. Sekin on toki vielä kysymysmerkki, millaiseen pistetehtailuun rahkeet Liigassa riittävät. Pither on pelannut kolmen kauden ajan AHL:ssa ja ECHL:ssa, mutta kummassakaan sarjassa hän ei ole pystynyt yhden kauden aikana puhkaisemaan 30 tehopisteen rajaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Eurotykki Abid KalPan kimppuun - Tähtäimessä Berliini