Surma-Suuronen oli KalPan surma

Toni Suuronen oli sanan täydessä merkityksessä kuopiolaisten surma iskettyään taululle kaksi maalia.

Lukon laitahyökkääjä Toni Suuronen näytti tiistaina, miksi hän on saanut joukkuetovereiltaan lempinimen ”Surma”. Suuronen oli sanan täydessä merkityksessä kuopiolaisten surma iskettyään taululle kaksi maalia eli pelin ensimmäisen ja neljännen.

Lukko johti ottelua parhaimmillaan jo 4–0, mutta KalPa onnistui kaunistelemaan aivan lopussa numeroiksi vielä 4–2.

Lempinimensä tosiasiassa valtakunnan tunnetuimmilta surmanajajilta eli isä-Onni ja poika-Kalevi Suuroselta saanut Toni Suuronen tuplasi samalla kauden maalimääränsä kahdesta neljään. Lukon muista osumista tiistaina vastasivat Teemu Ramstedt (2–0) ja Jere Friberg (3–0). Fribergin maali oli sen verran upea, että se kelpaisi malliksi mihin tahansa maalikoosteeseen.

– Voitto lämmittää, mutta silti jäi toivomisen varaakin. Peli ei nimittäin ollut meiltä ihan ehjä täydet 60 minuuttia. Välillä nukahdettiinkin, Toni Suuronen harmitteli ottelun jälkeen.

Suuronen viittasi nukahtamisella kolmannen erän lopun tilanteeseen, missä Lukon Jyri Marttinen ja KalPan Eetu Luostarinen istuivat samaan aikaan saamiaan kaksiminuuttisia. Muuten erinomaisen ottelun pelanneen maalivahti Kaapo Kähkösen haaveen kauden viidennestä nollapelistä pilasi tuplajäähyn aikana Mathew Maione ajassa 56.33 ja vain vajaa minuutti myöhemmin onnistui vielä Tommi Jokinenkin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.