Täsmäaseeksi Jiri Bicek

JYP on tosissaan. Jyväskyläläinen liigakomppania tekee kaikkensa, että reilun kolmen viikon kuluttua käynnistyvästä kaudesta kertyy muitakin palkintoja kuin olalle taputuksia.

Menestystä pönkittääkseen JYP ei jätä mitään sattuman varaan. Kun hyökkäysarsenaalin laadun takaamiseksi hankittu Jani Tuppurainen putosi nivusleikkauksen myötä riveistä käytännössä koko syyskaudeksi, ei JYP-johto jäänyt pyörittelemään peukalojaan.

Maanantaina seura ilmoitti, että joulutaukoon asti Hippoksella uurastaa 29-vuotias slovakialainen Jiri Bicek. Kova pelimies, Stanley cupin voittaja keväältä 2003, täsmähankinta parhaasta päästä.

Nopeakin lähtö on mahdollinen

Bicekin kohdalla kysymys on syysvierailusta, joka kestänee jouluun asti.

– Sopimuksessa on pykälä, joka antaa miehelle mahdollisuuden muuttaa tiettyinä ajanjaksoina ulkomaille, JYP:n toimitusjohtaja Jukka Seppänen kertoi.

Bicekin tiedetään olevan kiinnostunut Venäjästä ja Keski-Euroopasta. Slovakilainen on kärkkynyt hyvää pestiä näihin ilmansuuntiin siitä asti, kun päätti viime kauden KalPan riveissä.

Jos JYP menettää Bicekin kesken sopimuskauden, saa hurrikaaniseura mahdollisesta siirrosta ainakin jonkinlaisen taloudellisen korvauksen.

Slovakialainen on asunut teini-iästä asti Pohjois-Amerikassa, mutta taalakaukalot eivät häntä juuri nyt inspiroi. NHL:ssä Bicek on pelannut 69 ottelua. Stanley cupin taivas aukesi hänelle New Jersey Devilsin riveissä. AHL:n työmyyränä hän on pelannut Albany River Ratsin joukkueessa 423 ottelua tehoin 242 (75+167.) New Jerseyn farmissa mies tutustui myös JYP-laituri Tuomas Pihlmaniin.

”Työteliäs ja tehokas”

Valmentaja Risto Dufva oli uudesta suojatista innoissaan.

– Jos aiomme parantaa asemiamme liigassa, se vaatii hyökkäyspäässä sitä, että tehot eivät lepää pelkästään Jarkko Immosen ketjun varassa. Nimen omaan tästä syystä Tuppurainen hankittiin laajentamaan hyökkäyskalustoa.

– Bicek on loistava korvaaja. Kyseessä on työteliäs ja tehokas kiekkoilija, Dufva hehkutti.

Bicek ihastutti viime kaudella Niiralan montun väkeä. Hän liittyi KalPan riveihin marraskuussa, pelasi 35 ottelua ja takoi niissä tehot 27 (13+14). Tiedot Kuopiosta kertovat, että ammattimies oli joukkueen keskuudessa pidetty ja sosiaalinen pelikaveri.

– Muutama viikko ennen kauden alkua on onnenpotku saada vahvistukseksi tämän tason pelaaja, Dufva totesi.

Syksy voi tuoda tullessaan monenlaisia käänteitä. Silti Seppänen piti todennäköisenä, että enää keväällä Bicekiä ei Hippoksen hallissa nähdä.

– Jos sopimus jatkuu, tulevat mukaan verotusrasitteet. Kevääseen jatkuva sopimus olisi meille kallis pala, JYP:n pomo selvitti.

Miika Lahdella pohjevamma

JYP-ryhmä jatkaa harjoitusturneidensa sarjaa viikonvaihteessa Lahdessa. Ensimmäisessä kamppailussa asettuu perjantaina vastaan Tampereen Ilves.

Tuppuraisen ohella on sairastuvalla ainakin muutaman viikon hyökkääjä Miika Lahti, joka loukkasi pohjelihaksensa kauden avausturnauksessa Mikkelissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.