Tässäkö tuli JYPin siirtokevään kovin pommi? – IS: HIFK:sta lähtenyt superlupaus Brad Lambert, 16, suuntaamassa ensi kaudeksi Jyväskylään

Ilta-Sanomat kertoo useisiin lähteisiin vedoten, että jääkiekon superlupaus Brad Lambert on suuntaamassa Jyväskylään, mikäli hänen pelinsä jatkuvat ensi kaudella Suomessa.

Lambert ilmoitti torstaina, että ei jatka uraansa HIFK:n paidassa. 16-vuotias nuorukainen ehti viettää pääkaupunkiseudulla vain yhden kauden. HIFK:n punanuttuun hän siirtyi Lahden Pelicansista.

Ilta-Sanomien mukaan JYP oli yksi Lambertin varteenotettavimmista vaihtoehdoista jo vuosi sitten.

Lambert ei ole vielä ilmoittanut, jatkaako hän uraansa Suomessa, vai Kanadan junioriliigassa. Ilta-Sanomien mukaan näyttää kuitenkin todennäköiseltä, että hyökkääjän ura jatkuu Suomessa – ja juuri hurrikaanipaidassa.

Lambertin kohdalla voidaan puhua todellisesta superlupauksesta. Oikealta ampuva sentteri on varauskelpoinen NHL:ään vasta vuonna 2022. Tämän hetken arvioissa hän on tukevasti kyseisen ikäluokan kärkiviisikossa.

Lambertin varausvuoteen mennessä pelaajien kehityksessä ehtii tapahtua paljon, joten kovin tarkat ennusteet ovat tässä vaiheessa melko turhia. Asiantuntijoiden mukaan Lambertilla on kuitenkin täydet mahdollisuudet taistella kahden vuoden kuluttua koko varaustilaisuuden kärkipaikasta.

Marraskuussa kanadalainen The Hockey News vertasi jutussaan Lambertia vuoden 2013-vuoden varaustilaisuuden kärkinimeen Nathan MacKinnoniin. Lehden mukaan Lambert on dynaaminen ja huippunopea kahden suunnan hyökkääjä, jolta harvoin onnistutaan viemään kiekkoa.

– Lambertin pelaamisen katsominen on kuin katsoisi MacKinnonin kloonia. Lambert on tyypillisesti kentän nopein pelaaja ja hän näyttää erittäin sulavalta liikkuessaan kiekon kanssa isossa eurooppalaisessa kaukalossa, käsitellen kiekkoa tavalla, johon monet hänen ikäisensä eivät kerta kaikkiaan kykene, jutun kirjoittanut Steven Ellis arvioi puoliksi kanadalaisen Lambertin otteita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kiekko

Expressen: Ruotsalaisseura houkuttelee Ville Niemistä päävalmentajakseen

NHL oikaisee suoraan pudotuspeleihin – katso tästä ensimmäiset otteluparit

Hovi hylkäsi "rivakasti" autolla startanneen Jukurien puheenjohtaja Toivakan syytteen virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta – tuomio liikenneturvallisuuden vaarantamisesta jäi voimaan

Liiga aikoo pelata täyden runkosarjan – toiveissa myös aloitus normaalina ajankohtana

NHL kaavailee keskittävänsä ottelut 8–9 jäähalliin

Legenda mikä legenda – J-P Hytösestä kuoriutui JYPin näköinen pelaaja, joka pääsi toteuttamaan kaikki lapsuuden unelmansa

Jääkiekkovalmentaja Tomi Lämsä sai potkut, piti sapattia, katosi kuvasta mutta on nyt elämänsä haasteen edessä – "Enää en kuuntele seurajohtajien juhlapuheita"

Jääkiekon SM-liiga palaa Maikkarille – vain yksittäisiä otteluita ilmaiseksi, loput maksullisilla kanavilla

Puoli vuosisataa sitten nähtiin yksi kiekkohistorian ikonisimmista osumista: "Olen muistellut sitä miljoonia kertoja"

Palokan Kiekosta maajoukkueeseen ja Las Vegasin julkkispiireihin – Oula Palve puhuu mielellään jääkiekosta, mutta vaikenee rakkaudestaan amerikkalaiskaunottareen

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.