TPS lähetti HIFK:n kesälomalle

Turun Palloseura aiheutti jääkiekon SM-liigan pudotuspelien ensimmäisen yllätyspaukun lähettämällä vielä syksyllä mestariehdokkaisiin luetun HIFK:n kesälomalle. TPS:n eilinen 3–1-vierasvoitto sai seuraa 4–1-kotivoitosta ja peli oli selvä suoraan kahdella kohtaamisella.

TPS jatkaa pudotuspelejä JYPiä vastaan ja HIFK saa miettiä ensi kauden kuvioita. Valmentaja Kai Suikkanen totesi, että perjantain harjoituksissa hän alkoi joukkueesta aistia, ettei pelejä aiota ihan helposti lopettaa.

Ottelu alkoi TPS:lta sellaisella myrskyllä, että HIFK oli ensimmäiset minuutit nurkkaan ahdistettu. TPS teki 1–0-johtomaalin, mutta kun HIFK sai tasoituksen hieman helposti, se pääsi samalla otteluun mukaan.

TPS:llä oli kuitenkin hyökkäyskolmikko, joka otti ratkaisut käsiinsä. Mikko Eloranta-Aki Uusikartano-Antti Erkinjuntti tehtaili turkulaisille riittävät maalit. Eloranta ampui kaksi ja Erkinjuntti yhden.

Sopivasti 3. erän alkuun tullut 3–1-maali antoi TPS:lle mahdollisuuden pelata rauhallista puolustuspeliä. Myös TPS-vahti Alexander Salak oli tärkeä voiton isä torjunnoillaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.