TPS yllätti pehmeän JYP:n

Ilman kunnon ryminää ei tule voittoa jääkiekko-ottelussa. JYP koki totuuden ensimmäisessä puolivälieräpelissä, kun Turun Palloseura yllätti pehmeäksi osoittautuneen SM-liigan runkosarjavoittajan 3–1.

Kuin sukkasillaan hiippaillut JYP sai, minkä ansaitsi. Puolustaja Kyle Klubertanz iski turkulaisten kaksi ensimmäistä maalia. Tämän jälkeen TPS keskittyi rikkomaan JYP:n peliä ja onnistui erinomaisesti tehtävässään.

JYP:llä meni sormi suuhun, eikä TPS:n maalivahti Alexander Salak joutunut edes lujille. Ottelun luonnetta kuvaavat hyvin toisen erän torjunnat. Salak oli kiekon edessä 11 kertaa, Sinuhe Wallinheimon torjuntaluku oli pyörä nolla.

Ottelun kulminaatiopiste ajoittui ensimmäisen erän loppuhetkille. TPS:n puolustaja Aki-Petteri Berg runnoi Filip Riskaa niin rajusti, että sai ottelurangaistuksen. Kun ottelua oli pelattu 13 minuuttia, TPS oli pelannut yhdeksän minuuttia alivoimalla.

– Pelattiin alivoimalla hyvin ja saatiin siitä voimaa, arvioi TPS:n päävalmentaja Kai Suikkanen.

Uusimmat

Kiekko

Näkökulma: JYPin Anttoni Hongan matka NHL:ään mutkistui varanneen seuran vuoksi – Kokoonpanoon murtautuminen vaatii kärsivällisyyttä

Kaikkiaan 22 suomalaiskiekkoilijaa sai tänä vuonna NHL-varauksen – Carolina kiinnitti toisena varauspäivänä Puistolan, maailmanmestari Hongan ja Tieksolan

Anttoni Honka varattiin NHL:ään! – JYP-puolustaja suomalaislegioonaan, toinen jyväskyläläinen Patrik Laineen seurakaveriksi?

Näkökulma: Nyt myös JYPin ja KeuPan puolustajanuoren veli joutuu jännittämään tulevaisuuttaan – Antoiko NHL:n varaustilaisuus lähtölaukauksen seurasiirtoon?

Kaapo Kakko varattiin NHL:ään toisena – New York Rangers innoissaan uudesta suomalaislahjakkuudestaan

NHL:n kärkivarauksista tulee naapureita – "Olemme yhdessä pitkään, vähän kuin Ovetshkin ja Crosby"

Tommi Salmelainen teki kiekkohistoriaa 50 vuotta sitten: "Olin vain että aijaa…" – Salmelainen varattiin NHL:ään ensimmäisenä eurooppalaisena pelaajana

Barkov palkittiin NHL:n herrasmiespelaajana – Heiskanen lähes yksimielisesti NHL-tulokkaiden tähdistökentälliseen

Sinuhe Wallinheimo aikoo luopua jääkiekon pelaajayhdistyksen puheenjohtajuudesta, toivoo avoimuutta seuraajansa valintaan – "Liikaa kabinettipäätöksiä"

Liigan otteluohjelma julki, JYP sai haluamansa derbytuplan – Tässä ensi kauden runkosarjan JYP-tärpit!

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.