TPS:lle ensimmäinen voitto puolivälierissä – HPK taipui jatkoerässä

Turun Palloseura nappasi ensimmäisen voittonsa jääkiekon puolivälieräsarjassa, kun joukkue kukisti maanantaina HPK:n kotihallissaan 3–2. Turkulaisten sankariksi nousi Otto Nieminen, joka teki voittomaalin ensimmäisen jatkoerän viimeisellä minuutilla.

HPK johtaa puolivälieräsarjaa 2–1.

–  Onneksi kiekko alkoi vähitellen pomppia meillekin suosiollisesti muutaman huonon pelin jälkeen, iloitsi TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen.

Hän kehui erityisesti Niemistä, jonka maalijyvä on sopivasti löytynyt ratkaisupeleihin.

Vierasjoukkue hallitsi avauserää, ja loistavasti pelannut HPK-vahti Emil Larmi sai olla lähes toimettomana maalin suulla. Janne Tavi vei vierasjoukkueen johtoon runsaan viiden minuutin pelin jälkeen. Tavi oli jätetty aivan yksin TPS:n maalin suulle, ja mies nosti taidokkaasti rystyllä kiekon ohi Henrik Haukelandin.

Toiseen erään tuli sisuuntunut TPS, mutta Niemisen tasoitusmaali jäi ainoaksi osumaksi.

Kotiyleisö juhli jo TPS-voittoa kolmannen erän alussa, kun Jonne Virtanen teki 2–1. Iloa riitti kuitenkin vain pari minuuttia, kun Markus Nenonen toi vierasjoukkueen tasoihin.

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen harmitteli joukkueensa ajoittaista huonoa syöttöpeliä, mutta kehui esitystä jatkoerässä.

–  Avauserässä oli jo monta hyvää maalipaikkaa, ja jatkoerässäkin maalit olivat lähellä, mutta viimeistely ei vaan onnistunut, Pennanen sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.